×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Новограді-Волинському призовників провели урочисто на військову службу

В Україні, після майже півторарічної перерви, розпочався весняний призов на строкову військову службу. Одним із нововведень нового призову став призовний вік.

Якщо раніше він становив від 18 до 25 років, то тепер – від 20 до 27 років. Крім того, за повідомленням Генштабу Збройних сил України, військовослужбовців строкової служби не будуть відправляти в зону АТО.

Про це повідомляється на сайті Новоград-Волинської міської ради.

n 0804153838

Отож, 3-го квітня 2015 року у приміщенні Новоград-Волинсько-Червоноармійського об’єднаного міського військового комісаріату, в рамках весняної призовної кампанії до лав Української армії, відбулися урочисті проводи призовників на строкову військову службу.

У вітальному виступі секретар міської ради, голова міської призивної комісії Сергій Лавренюк наголосив: „Я завжди говорив, що військовослужбовець – це професія. Професія лікаря – лікувати, професія вчителя – вчити, а професія військового – захищати свою державу. І не завжди приходиться захищати свою державу лише словами, на бумазі, гаслами. Сьогодні ми захищаємо нашу незалежність, нашу Україну зі зброєю в руках. На превеликий жаль, на сьогоднішній день є загиблі серед наших земляків. Ми поховали 29 учасників бойових дій в зоні АТО, і це лише в місті Новограді-Волинському... Враховуючи складну ситуацію, Президент прийняв рішення відновити призов на військову службу. Але ви знаєте, Президент сказав, що військовослужбовці, які будуть проходити строкову службу, не будуть задіяні в зоні АТО. Я звертаюся до вас з проханням серйозно поставитися до освоєння своєї військової спеціальності, щоб не пройшли марно ці півтора роки для тих, хто не має вищої освіти, і рік для тих – хто має вищу освіту. Ким би ви не були, механіками-водіями, мінерами, піхотинцями, танкістами і т.д., практика показує, що лише той перемагає в бою, хто досконало володіє своєю зброєю“.

Наприкінці заходу настоятель Української православної Свято-Петропавлівської церкви, протоієрей Микола благословив юних патріотів на службу та вручив їм обереги – охоронні пояси. Також подарунки призовникам були вручені від імені міської та районної влади.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework