×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Ємільчинська селищна рада готується до територіальної реформи

Виконком Ємільчинської селищної ради вирішив провести громадські слухання та вивчити громадську думку про добровільне об’єднання територіальних громад Ємільчинської селищної та Мокляківської сільської рад.

Ці слухання мають відбутися 7 квітня об 11-00 у приміщенні селищної ради.

Нагадуємо, що у середині березня сесія Ємільчинської селищної ради прийняла рішення про підтримання пропозиції селищного голови Леоніда Філоненка щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад Ємільчинської селищної ради та Мокляківської сільської ради. Адміністративним центром новоутвореної територіальної громади планують залишити селище Ємільчине, як і одну із складових назви – територіальна громада Ємільчинської селищної ради, - повідомляє tribunaem.info.

Це рішення стало “першою ластівкою” в районі з вступом у дію на початку березня Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”.

Відповідно до ст. 11 цього закону методика формування спроможних територіальних громад розробляється Мінрегіонбудом та затверджується Кабміном. На її основі облдержадміністрацією має бути розроблений перспективний план формування територій громад, який схвалить обласна рада та затвердить Кабмін.

Чому ж селищна рада так поспішає виконати закон? Основна причина – ст. 64 Бюджетного кодексу України, згідно з якою до доходів загального фонду бюджетів об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, належать 60% податку на доходи фізичних осіб, що сплачується (перераховується) на відповідній території. Сьогодні ж – 60% цього податку перераховується до районного, 15% – до обласного, та 25% – до державного бюджету.

Процедура об’єднання громад тривала (лише обговорення пропозицій – більше 4 місяців!).

Тепер залишається сподіватися на якнайшвидше формування та затвердження згадуваного перспективного плану формування територій громад та на відповідність його ініціативі Ємільчинської селищної ради.

n 0304153767

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework