×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині на хабарі затримали сільського голову

31 березня оперативники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області затримали 52-річного сільського голову одного з районів Житомирщини,

який вимагав та отримав 50 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Про це повідомила Управління ДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області.

Правоохоронці з’ясували, що посадовець вимагав хабар за сприяння купівлі-продажу комплексу, що належить сільській раді.

За вказаним фактом відомості внесено до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

27 березня в ході проведення відкритого аукціону вартість вказаної нерухомості зросла з оціночної в 100 тисяч гривень до 630 тисяч гривень. Від фіналіста тендерних торгів, одного з підприємців Житомирщини, голова сільської ради вимагав сплатити різницю ціни, погрожуючи не підписати договір купівлі-продажу.

31 березня чоловіка затримали під час одержання 50 тисяч гривень неправомірної вигоди. Предмет хабара вилучено на місці події.

Службовця затримано в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Перевіряється причетність вказаного посадовця до інших подібних правопорушень.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

n 0204153724

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework