×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Україні запровадять телефон служби порятунку 112

Заходи щодо покращення стану безпеки на автошляхах країни та стан захисних споруд обговорили учасники засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Засідання відбулося 16 березня у режимі відео конференції, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Прем’єр-міністра України Арсеній Яценюк повідомив , що найближчим часом у великих містах буде створено патрульну службу європейського зразка. Вона об’єднуватиме функції ДАІ і патрульно-постової служби. Рух на трасах контролюватиме патруль із функціями спеціальної дорожньої поліції. На всіх трасах запровадять відеоспостереження. Вже підготовлені зміни до Адміністративного дорожнього кодексу щодо дозволу фіксації порушень вздовж трас і відповідні повноваження нової поліцейської патрульної служби. Все це зменшить травматизм на дорогах.

Більшу увагу приділятимуть стану автомобільних доріг. Найближчим часом Укравтодор має відремонтувати дороги на мільярд гривень. Також виділені кошти на ремонт шляхів, які підпорядковані  обласним бюджетам. Треба створити загальну концепцію будівництва доріг в Україні, яка забезпечить зайнятість українських громадян, доходи до бюджету і в підсумку сприятиме становленню європейської якості життя.

Арсеній Яценюк також  наголосив, що у нинішніх умовах має бути забезпечений цивільний захист громадян.

Від керівників областей вимагають повного контролю над територіями,  завершення інвентаризації всіх споруд цивільного захисту, фінансування і придбання лікарських засобів і медпрепаратів, розповсюдження системи комунікації 112 по захисту громадян, яка працює у Харкові і Львові. У кожній області телефон 112 повинен працювати, як реальна швидка допомога людині з усіх питань безпеки.

Арсеній Яценюк зазначив також, що на розгляд Уряду буде внесено питання про дисциплінарну відповідальність посадових осіб, винних у невиконанні доручень Уряду щодо цивільного захисту громадян і посилення боротьби з терористичною загрозою, до звільнення із займаних посад.

n 1703153493

Прочитано 2973 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework