×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Громада Житомира не задоволена проектом змін рішень щодо тимчасових споруд для підприємницької діяльності

В приміщенні міського Палацу культури 5 березня відбулися громадські обговорення щодо розгляду проекту регуляторного акту «Про внесення змін до рішення міськвиконкому від 18.12.2013 №611 "Про затвердження комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Житомира"».

На зустрічі з громадськістю виступала з доповіддю начальник управління містобудування, архітектури та дизайну Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

З початку проведення заходу учасники були незадоволені організацією проведення громадських обговорень, адже на зустрічі не були присутні керівники міської ради.

Тому першою вимогою громади було проведення обговорень у присутності в.о. міського голови Любові Цимбалюк та заступника міського голови Сергія Сухомлина.

Учасники обговорень вирішили закрити зустріч та розійтися, але активісти затримали представників малого та середнього бізнесу, щоб вислухати доповідь Євгенії Черкасової.

Згідно нових законодавчих актів підприємців змушують змінювати всю документацію та зовнішній вигляд тимчасових споруд. За деякими підрахунками вартість реконструкції коштуватиме підприємцям близько 5 тис. доларів.

Активісти склали протокол зустрічі громадського обговорення, зібрали підписи присутніх та планують направити його до міської ради, щоб всі зауваження та заперечення громадськості дійшли представників влади.

Основними вимогами підприємців є проведення повторних громадських слухань з представниками влади протягом 14 календарних днів для можливості реального та конкретного обговорення.

Також було висловлено протест про провадження комплексної схеми розміщення малих архітектурних споруд призначених для підприємницької діяльності та вимога про зупинення її дії. Підприємці вимагають у влади скасувати заборону про встановлення тимчасових споруд у зонах ринку. Вимагають врахувати та включити у комплексну схему існуючі тимчасові споруди, які на момент встановлення мали дозвільні документи на розміщення.

Також представники бізнесу вимагають запровадити просту процедуру заміни паспорту-прив’язки відповідно до нових вимог. Підприємці вимагають ввести мораторій на модернізацію зовнішнього виду тимчасових конструкцій.

Матеріал підготувала – Лілія Мельник

Фото та відео – Вікторія Васильченко

l 05031570 1

l 05031570 1

l 05031570 1

l 05031570 1

l 05031570 1

l 05031570 1

l 05031570 1

l 05031570 1

Последнее изменение Пятница, 06/03/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework