×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

9 калькуляторів на сонячних батареях у руках 15-річної житомирянки перетворюються на зарядний пристрій для телефону

Замислюються над економією не тільки дорослі. 10-ий рік поспіль школярі з усієї країни беруть участь у конкурсі "Енергія і середовище", йдеться в "Сніданку з 1+1".

Вони пишуть наукові роботи, знімають фільми, а ще - майструють власні винаходи. І всі вони не по-дитячому ефективні. 9 калькуляторів на сонячних батареях у руках 15-річної Аліни з Житомира перетворюються на зарядний пристрій для телефону.

"Ми взяли старі калькулятори , які працюють на основі сонячних елементів, взяли сонячні батареї – і виготовили цей пристрій. Така конструкція дає змогу зряджати телефон будь-де, незалежно від місця і погоди", - розповідає Аліна.

Головне, щоб на пристрій потрапляло сонячне проміння, каже дівчинка. І не важливо, лежить він у шкільному рюкзаку чи в жіночій сумці.

Такий акумулятор зекономить і електроенергію, і час, і гроші. Бо заряджає телефон лише за 5 годин, коштує - всього 125 грн, а працює – вічно. І це - найголовніше для Аліни, адже змайструвала вона його, щоб постійно бути на зв'язку із батьком.

Місяць тому він поїхав у зону АТО. "Він заряджає телефон через цей пристрій", - розповідає дівчинка. Винаходи не по-дитячому ефективні. А от 11-річна вінничанка Ольга допомагає батькам економити.

Свій звичайний будинок вона перетворила на енергозберігаючий. На вікнах - спеціальні автоматичні штори, на даху - сонячний колектор, а замість газового котла, тепер котел на дровах.

"Зараз нам Pосія перестала постачати газ і нам потрібно використовувати набагато менше газу", - каже дівчинка.

З такими винаходами сім'я Олі щомісяця економить кілька сотень гривень. "Якщо в будинку є все те, що в мене зараз на макеті – тоді економія понад 300 грн", - розповідає Ольга.

n 1702153028

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework