×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі вшанують пам'ять героїв, які загинули на Майдані

Минає рік, відколи на Майдані загинули Герої Небесної Сотні. Люди вийшли, щоб відстояти своє право вибору. Ані кулі, ані гранати не перемогли їх.

Вони гинули, але не здавались. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя.

n 1702153024

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, Указом Президента 20 лютого щорічно відзначатиметься День Героїв Небесної Сотні, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Наш святий обов'язок – пам'ятати своїх героїв. Орденом Героїв Небесної Сотні нагороджені чотири сини житомирської землі. Вони різні за віком, за освітою, за уподобаннями і єдині у своєму бажанні жити у вільній країні.

n 1702153024

Сергій Олександрович Кемський народився 1981 року, закінчив філософський факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, був співробітником Інституту політичних та економічних ризиків і перспектив, сповідував ідеї ненасильницького спротиву. Часто приїздив на Майдан, брав участь у створенні анархістської «Чорної сотні». Допомагав виносити поранених. Вбитий снайпером пострілом у шию 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Похований у с. Яблунець Ємільчинського району.

n 1702153024

Олександр Олександрович Балюк народився 1974 року у с. Пилиповичи  Новоград-Волинського району. Зі школи був активним, спортивним хлопцем, добрим і роботящим. Працював у Москві на будівництві. Поїхав до Києва на Майдан захищати правду та волю. 20 лютого отримав смертельне поранення від кулі снайпера. Очевидці,  які  були  поряд з ним в останні хвилини його життя, розповідають, що вже отримавши важке поранення у груди, він намагався врятувати іншого пораненого. Олександра  Балюка  поховали у його рідному селі Пилиповичи.

n 1702153024

Яків Якович Зайко, 1940 року народження, український громадсько-політичний діяч, журналіст і письменник. Народний депутат України від Народного Руху. Головний редактор газети «Голос громадянина», серій книг «Верховна Рада України» та «Літопис державотворення». Був нагороджений.орденом «За заслуги» ІІІ і II ст. Брав участь в акціях протесту у грудні 2013 — лютому 2014 року.18 лютого 2014 року помер від інфаркту в результаті атаки «Беркуту» на барикади по вулиці Інститутській у Києві.

n 1702153024

Віктор Олександрович Прохорчук народився 1975 року у Володарську-Волинському. Перебував на Майдані від самого початку. Активіст Самооборони Майдану. Зник 18 лютого. Бійці з його сотні відшукали свого побратима через тиждень у морзі. Перед тим тіло загиблого виявили у дворах Хрещатика, куди воно було викинуте зі слідами насильницької смерті. У нього залишилась дружина і двоє синів.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework