×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомир попрощався ще з одним героєм – прапорщиком Михайлом Рачком

30 січня Житомир знову попрощався з героєм. Михайло Петрович Рачок загинув 26 січня під селищем Спартак Ясинуватського району Донецької області під час мінометного обстрілу від прямого попадання міни в БТР.

Екіпаж бойової машини виконував завдання по евакуації поранених бійців з поля бою. Разом з Михайлом загинули ще 4 військовослужбовці.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Михайло Рачок був головним сержантом окремої роти радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. У частину перевівся у листопаді 2013 року. До того впродовж довгого часу служив у Житомирському військовому інституті.

Прапорщик Віталій Осадчук ділиться своїми спогадами про загиблого, який поїхав в АТО з перших днів: «Перша партія виїжджала 8 березня, і так трапилося, що не було водія. Михайло сам сів за кермо «Уралу».  Це один з тих військовослужбовців, які не ховалися за довідкою про стан здоров’я, за сімейними обставинами, а йшли в бій, йшли боронити наші кордони. Він був справжнім воїном. Дуже прикро, що нас покидають такі люди».

Михайло Рачок з тих людей, які, коли постало питання про вивезення поранених, не думають про те, що можуть загинути, а намагаються якнайшвидше виконати завдання і визволити поранених побратимів.

«30-річний Михайло родом із Вінниччини, разом із дружиною Вікторією мешкав у маленькій кімнатці в гуртожитку, - розповідає друг загиблого і колега по військовому інституту  майор Олександр Черняк. – Михайло був дуже привітний, життєрадісний, любив життя, охоче спілкувався з друзями, з молодою дружиною у них було велике кохання. За час перебування в АТО тричі приїжджав у відпустку. Про події на сході говорив неохоче. Востаннє приїздив до Житомира у листопаді на кілька днів».

Житомирщина несе великі втрати. Мало не щодня ми ховаємо своїх героїв. Але жоден загиблий не буде забутий. Пам’ятатимуть люди і подвиг прапорщика Михайла Рачка. В останній путь його провели рідні, близькі, бойові побратими, друзі, земляки.

n 3001152703

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework