×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Бійцям АТО українська діаспора Гонконгу передала 1 тис. комплектів термобілизни

У Житомирі зустріли гуманітарну допомогу, яку передала з Гонконгу українська діаспора. Наші співвітчизники за кордоном зібрали гроші, закупили спеціальну тканину та пошили 1 тис. комплектів термобілизни.

Все завантажили у три літаки та доставили в аеропорт «Бориспіль», і 20 січня термобілизна вже була в нашому місті.

А сьогодні, 21 січня, волонтер з Києва Іван Борис, голова обласного фонду «Людяність» Юрій Журбенко та директор благодійного фонду «Допомога дітям України» в Житомирській області Ігор Рудковський вирішували, яким чином краще розподілити гуманітарну допомогу, - про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Іван Борис наголосив, що головний принцип, яким він керується під час розподілу допомоги, полягає в тому, аби в першу чергу забезпечити найнеобхіднішим військовослужбовців, котрі виконують бойові завдання на передовій в зоні проведення антитерористичної операції, та не допустити, щоб вона потрапила на склад. Волонтер повідомив, що 300 комплектів термобілизни одразу передадуть 95-ій Житомирській окремій аеромобільній бригаді, 72-ій окремій механізованій бригаді та батальйону «Айдар». Решта буде розподілено між 17-ю окремою танковою бригадою, 96-ю зенітно-ракетною бригадою, 8-ою окремою автосанітарною ротою, 92-ою окремою механізованою бригадою, батальйоном «Правий сектор» та бригадою морських піхотинців, яка зараз формується. Юрій Журбенко запропонував передати допомогу і для 30-ої окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського, бійці якої теж перебувають зараз у неспокійному регіоні.

Іван Борис розповів про справу, якій він останнім часу віддає весь вільний час: «Живу і працюю в Києві, а на вихідних особисто доставляю все необхідне нашим військовим в зоні АТО. Найскладніше у діяльності волонтерів – це те, що потреби бійців значно вищі, ніж реальні можливості. Саме тому треба залучитися підтримкою людей, які купуватимуть цигарки, пектимуть кекси та збиратимуть одяг. Ще один варіант – це пошук небайдужих українців за кордоном. Зараз ми вже отримуємо допомогу зі США, Канади, Гонконгу, Італії та Німеччини. Особливо активна спільнота «Євромайдан – Лондон», яка відправила в Україну майже 5 тонн вантажу».

Волонтер висловив щиру вдячність директору благодійного фонду «Допомога дітям України» в Житомирській області Ігорю Рудковському. Саме він займався оформленням всіх документів та розмитненням вантажу, і завдяки його організації допомога потрапила в Житомир безкоштовно.

Іван Борис готовий і далі підтримувати наших військовослужбовців та їздити в зону проведення АТО. За словами активіста, найближчим часом очікується партія гуманітарної допомоги вже із Греції.

n 2201152558

n 2201152558

n 2201152558

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Четверг, 22/01/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework