×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині є свій Карачун

Неподалік від Малина, що на Житомирщині, на придорожньому знаку виписано: «Карачун». Яка душа нині незащемить від цього слова? Воно – один із символів війни на сходікраїни.

За Карачун-гору поблизу міста Слов’янська Донецької області протягом квітня-липня 2014 року велися тяжкі бої між українськими та проросійськими збройними формуваннями.

То який же стосунок Карачун може мати до Малинщини?

Здавна у місцевих жителівце слово асоціюється з дуже позитивними речами. Знавці стверджують, що в першій половині ХVII століття урочище облюбували козаки. І мабуть із тих часів пішла його назва, щов слов’янській міфології означаєдні зимового і літнього сонцевороту. Якщо зимового, то Карачун – це ще й бог, повелитель морозів.

Овіяний легендами Карачун сьогодні вірно служить не тільки мешканцям Малина, Ворсівки, інших ближніх сіл – до нього приїжджають і з далеку. Адже тут б’єцілюще джерело. Не пересихає вспеку, не боїться повелителя морозів – щодня щедро віддає свою живлющу силу всім бажаючим.

А охочих до цієї води більшає і більшає.

Місцева громада доклала немало зусиль, щоб впорядкувати місце, де підземні води виходять на поверхню. Допомогли їй уцьому лісівники, адже джерело знаходиться на території Слобідського лісництва.

Не важко помітити, що в усіх варіантах слово карачун означає якийсь поворот, межу: між життямі смертю, між зимою і літом…

Між життєстверджуючим і печальним його значенням ми однозначно обираємо перший варіант. А малинчани давно вже знають, що Карачун – це джерело добра.

За матеріалами ЖОУЛМГ

n 2001152525

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Четверг, 22/01/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework