×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Черняхівському районі п'яний та неадекватний чоловік підірвався на гранаті

У ході спеціальних профілактичних заходів на території Житомирщини правоохоронці активно вилучають з незаконного обігу зброю, боєприпаси та вибухівку.

У мирному житті, де немає потреби їх використання, такі потенційно небезпечні іграшки у результаті легковажного поводження з ними призводять до трагедій.

Увечері 20 грудня до Черняхівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що поблизу одного з магазинів у райцентрі виявлено тіло чоловіка з видимими тілесними ушкодженнями.

Як повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області, на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Зі слів працівників торгівельного закладу та випадкових очевидців правоохоронці з’ясували, що смерті загиблого, яким виявився 42-річний місцевий житель, передував вибух. Під час огляду місця події працівники міліції вилучили залишки вибухового пристрою та деталі гранати Ф-1.

За словами очевидців, чоловік перебував у неадекватному стані через надмірну кількість вжитого спиртного, він навіть не розумів, де знаходиться і що з ним відбувається, у тому числі і те, що у кишенях його одягу зберігався небезпечний предмет, який і вибухнув. На щастя, ніхто з інших громадян не постраждав.

– Попередньо встановлено, що загиблий був мобілізований до однієї з військових частин, проте безпосередньо у зоні проведення антитерористичної операції не перебував. Нині працівники міліції з’ясовують походження гранати, що спричинила його смерть, - повідомила перший заступник начальника Черняхівського РВ УМВС Інна Буката.

Слід зазначити, що напередодні у тому ж таки селищі Черняхові під час проведення оперативно-профілактичних заходів правоохоронці вилучили ручну гранату Ф-1 та окремо від’єднаний запал у 36-річного жителя с.Великої Горбаші. З вибухівкою у кишені чоловік відпочивав у місцевому кафе. За його словами, небезпечний предмет він знайшов на зупинці громадського транспорту у райцентрі.

Проте ця малоймовірна версія нині перевіряється працівниками міліції у рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження. Нагадаємо, що за чинним законодавством подібні дії караються однозначним позбавленням волі від 3 до 7 років.

Правоохоронці відзначають, за декілька останніх місяців подібні факти стали нерідкістю і зафіксовані у різних районах Житомирщини. Переважну кількість вилучених вибухових пристроїв, речовин, боєприпасів і зброї і навіть окремих її частин привозять з буремного сходу нашої держави учасники антитерористичної операції в якості сувенірів і трофеїв.

– Кожному важливо усвідомлювати: будь-яка зброя, боєприпаси до неї та вибухові пристрої, які доречні під час воєнних дій безпосередньо у зоні проведення АТО, є абсолютно непотрібними і не мають практичного використання у мирному житті. Зберігаючи такі небезпечні сувеніри на згадку про воєнні дії, громадяни автоматично наражають на небезпеку не тільки себе, але й оточуючих їх людей. Ми звертаємося до усіх: не поповнюйте незаконний обіг зброї та пам’ятайте про кримінальну відповідальність за такі дії, - каже т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков.

n 2212142130

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework