Хто він, лікар із архівної кінохроніки з історії Житомирщини?

  Окрім журналістської діяльності, журналіст обласної газети «Житомирщина» Сергій Бовкун  займається пошуками архівної кінохроніки з історії Житомирщини.

 

  Два роки тому Сергій Володимирович створив власний канал на порталі YouTube — «Кінохроніка Житомира», де виставляє знайдені ретро-кінохроніки, передає mn.zt.ua.

  «До цього в мережі інтернет не існувало зібраних докупи кінохронік з історії нашого краю, — пояснює дослідник. — Знаходжу її у різних джерелах: здебільшого за допомогою спонсорів копії кінохроніки викуповуємо в центральному державному кінофотоархіві, щось передають ветерани кінодокументалістики, дещо вдається знайти на різних сайтах.

  Один з кіносюжетів, який нещодавно опинився у Сергія Бовкуна, присвячений Малинщині. А конкретно — талановитому лікарю-офтальмологу. Проте прізвище цього лікаря поки неможливо встановити. «Цей кіносюжет я отримав від учасників колишнього Житомирського кіноклубу, — пояснює Сергій Бовкун. — Зроблений він приблизно у 1960-их роках режисером Галиною Безкостою. Кінохроніка розповідає про будні лікаря-офтальмолога. На жаль, звукова доріжка фільму втрачена — тож, по суті, це німе кіно. Але у сюжеті є підказка, що зйомки відбувалися у Малинському районі. Лікар приїздить в одне з сіл на машині швидкої допомоги. На дверцятах автомобіля написано «Малин». Тож зрозуміло, працював цей офтальмолог саме на Малинщині».

  Сергій Володимирович передав нам фотографію лікаря, зроблену зі стоп-­кадрів кінохроніки, з надією, що хтось з читачів згадає цю людину. Можливо, тоді вдасться повернути із забуття ім’я талановитого професіонала, який близько півстоліття тому лікував очні хвороби жителям Малинщини.

Джерело:mn.zt.ua

 Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework