Майстерність у гирьовому спорті вперше демонстрували жінки-військовослужбовці: репортаж зі змагань. ВІДЕО

  Близько 90 військовослужбовців з різних міст України мірялися силами у гирьовому спорті. Змагання відбулися в Бердичеві на Житомирщині. Цього року у складі команд вперше є і жінки. Переможці продовжать боротьбу на чемпіонаті сухопутних військ ЗСУ.

  Хто туди поїде – розкажуть кореспонденти "5 каналу".

  Жінки-учасниці піднімають 16-ти-кілограмову гирю. Старший солдат Марина Рода робить це із легкістю. 15 років жінка служить в артилерійській бригаді.

  З двома гирями по 24 кілограми кожна до справи беруться й чоловіки. Станіслав, не професійний спортсмен, без зусиль піднімає снаряди 13 разів.

  "Попросили мене прийти, я прийшов, а так я спортом не займаюсья. Раніше на турніках займався, бігав", – каже Станіслав Бородавка.

  Артилерист Ігор Трокоз понад 10 років у важкій атлетиці. Хоча саме гирьовим спортом військовослужбовець професійно ніколи не займався, проте легко підняв снаряди 35 разів.

  "Гирьовий спорт дає для військового витривалість, впевненість у собі, силу і реакцію. Один раз спробував – сподобалося і почав займатись. Взагалі-то сам, а ще дружина порадила", – пригадує спортсмен.

  Участь у змаганнях узяли 13 команд.

  "Гирьовий спорт розвиває такі у воїна якості як силова витривалість, сила, що безпосередньо пов’язано з військовими артилерійських і танкових підрозділів", – пояснює начальник фізичної підготовки управління підготовки оперативного командування "Північ" Руслан Карпінський.

  Найкращі результати на змаганнях показали команди артилеристів 26-ї бригади, військові 30-ї окремої механізованої бригади і 54-го окремого розвідувального батальйону. Вони продовжать боротьбу на чемпіонаті сухопутних військ ЗСУ. Змагання заплановані на середину березня.

військові

Юлія Сінєльнікова, Віталій Сінєльніков, "5 канал"

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework