Житомир: місто аптек, гральних автоматів та секонд-хендів... ФОТОРЕПОРТАЖ

  Уявімо себе туристом, який вперше приїхав до Житомира і хоче побачити усі його визначні місця та пам'ятки. Що ж ми будемо бачити перед собою з самого початку, коли ще зовсім не орієнтуємося в новому місті і не знаємо, де ж точно знаходяться цікаві об'єкти, які можуть привабити туриста?

  А побачимо ми, на превеликий жаль, зовсім не те, що б хотіли, адже Житомир поступово перетворюється в місто аптек, лотерей та секонд-хендів, які вже просто заполонили місто і яких постійно з'являється все більше. Те ж саме можна сказати про МАФи та ломбарди, але їх ми цього разу чіпати не будемо.

  Вже ні для кого не секрет, як вміло під «Українською Національною Лотереєю» (УНЛ) маскується і процвітає гральний бізнес, адже в приміщеннях УНЛ стоять звичайнісінькі ігрові автомати, в яких люди спускають іноді свої останні кошти, а подекуди навіть ще гірше: вони виносять все з домівок, продають, аби мати можливість знову піти пограти на автоматах і принести дохід закладам, що частенько просто цинічно заробляють на людському горі. Так, ми зараз маємо на увазі саме ігроманію. Люди, котрі страждають від ігрової залежності, дійсно приносять біль, смуток, відчай, тривогу своїм рідним, близьким, друзям. Це справжнє горе для усієї родини, адже відомо дуже багато випадків, історій, як страждає сім'я, що вона переживає, коли твій родич — ігроман. А позбутися цієї залежності ой як не легко. Ми порушили дуже неприємний та складний аспект цього питання. Звісно, ви можете заперечити, що лише дехто страждає від ігрової залежності, а більшість просто собі купує лотерейні квиточки, грає, не завдаючи шкоди ані собі, ані іншим. Але ж погодьтеся: якщо в нашому місті так багато лотерей, значить це комусь потрібно. А поява кожного такого закладу, де є гральні автомати, апріорі збільшує ймовірність того, що туди приходитимуть люди, у яких або вже є ігроманія, або ж залежність може з'явитися від відвідування подібного роду закладів. Чим більше нових УНЛ в місті, тим зростає ризик, що більше людей можуть стати ігроманами. Отож, робімо висновки для себе самі. Чи потрібні на кожному кроці в Житомирі ці лотереї? Питання, звісно ж, риторичне.

  Йдемо далі. Тепер згадаємо й про секонд-хенди. На жаль, живемо зараз в такий час, що більшість простих пересічних людей, середньостатистичних українців, зокрема й житомирян, просто не можуть дозволити собі купувати новенькі речі в дорогих бутіках, модних магазинах, або ж навіть просто на речовому ринку, де ціни теж не завжди доступні. І обирати не доводиться, бо єдине, що залишається, це піти в секонд-хенд і купити речі там. Хоча й у таких магазинах, якщо добре пошукати, можна знайти дуже гарні речі. З цим ніхто не сперечається. Але, знову ж таки, постає питання: навіщо їх стільки в нашому місті? Вже дійшли до того, що навіть на Михайлівській, єдиній в Житомирі пішохідній вулиці, де багато старовинних будівель і така чудова архітектура, теж є секонд-хенд. У самому «серці» Житомира не лише затишні кав'ярні, а й магазин, де продають дешеві речі. А ось таку картину зафіксував на днях житомирський журналіст Василь Хомюк, підписавши свій пост у мережі Facebook

  «Прямо черга за ковбасою в СРСР».

Zhytomyr misto aptek 2

  Це він сфотографував чергу до сконд-хенду на Михайлівській. Такі картини не є чимось дивним, у тому числі й для Житомира, адже в день нових завозів можна частенько побачити ще й більші черги.

  Ось як прокоментували користувачі Facebook публікацію Василя:

Zhytomyr misto aptek 2

Zhytomyr misto aptek 2

Zhytomyr misto aptek 2

  Аптеки у Житомирі також з'являються на кожному кроці. Вони, безумовно, потрібні, але така їх масова поява — це вже, м'яко кажучи, перебір. 

 Як не прикро констатувати, але владні структури дійсно допустили таку ситуацію, що сьогодні Житомир заполонили аптеки, лотереї, секонд-хенди...Страшно навіть уявити, у що може перетворитися наше місто в майбутньому, якщо подібні заклади ростимуть в Житомирі, ніби гриби після дощу. У той час, коли в розвинених єропейських містах намагаються зберегти історичні об'єкти, відновлюють іх, навіть іноді руйнуючи нові, аби на іх місці відтворити цікаве місце з багатою історією, то в Житомирі, у самому «серці» міста, з'являється секонд-хенд. Та й взагалі, усі ці нові заклади, що з'являються в Житомирі, далеко не завжди вписуються в архітектурно-художню концепцію міста. Дуже не хочеться, щоб Житомир, одне з найстаріших міст України, втратило свій шарм, дух старовини і перетворилося виключно у місто новобудов, аптек, лотерей, секонд-хендів...Маємо надію, що ще не все втрачено і в місті такі заклади не будуть виникати настільки масово, як це є сьогодні. Принаймні, зі свого боку, ми не замовчуємо цю проблему, а говоримо про неї, акцентуючи увагу на тому, щоб в Житомирі з'являлося побільше цікавих туристичних місць, обєктів, які б описували красу нашого міста, з його неповторною архітектурою і всіма визначними місцями та пам'ятками, а також розповідали та демонтсрували його багату історію!

 

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

Житомир

 

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 28/09/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework