×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі правоохоронці агітують студентів за життя без наркотиків

Днями з циклом лекцій та відеопрезентацією правоохоронці та представники МГО «Центр здорової молоді» завітали до студентського гуртожитку Житомирського національного агроекологічного університету.

Про це повідомляють у СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Проблема наркоманії залишається актуальною у всьому світі, причому до споживання небезпечних наркотичних речовин та до їх розповсюдження залучаються молодь та навіть діти. Фахівці розрізняють два аспекти проблеми: розповсюдження та споживання наркотиків. Якщо з першим з них борються виключно правоохоронці, то з другим потрібно працювати усією громадою: на рівні сім’ї, навчального закладу, громадських організацій тощо.

- З початку 2014 року на Житомирщині до кримінальної відповідальності за незаконне поводження з наркотичними засобами притягнуто майже 350 осіб, причому дві третини з них – молоді люди віком до 30 років, - аргументує т.в.о. начальника ВБНОН УМВС області В’ячеслав Безпрозванний. - Кричущими є спроби залучення неповнолітніх до торгівлі смертельним зіллям – правоохоронці цьогоріч зареєстрували 5 таких випадків, коли разом з дорослими на лаву підсудних за збут наркотиків потрапили підлітки.

Відтак, роз’яснювальна робота саме серед молоді вкрай важлива та ефективна задля запобігання поширенню наркоманії.

- У своїй роботі ми використовуємо досвід тих людей, котрі пройшли через пекло алкогольної чи наркотичної залежності, - розповідає керівник відділу профілактики МГО «Центр здорової молоді» Віталій Куликов. – Їх розповіді, власний приклад та можливість неформального спілкування з однолітками допомагають донести до кожного нашого співрозмовника важливість вірного вибору на користь відмови від небезпечних речовин.

Обговоривши розповсюджені серед молоді твердження щодо безпечності «легких» енергетиків, міксів та інших речовин, учасники заходів дійшли одностайної думки, що вони хибні та небезпечні. За висновком хлопців та дівчат, людина, залежна від алкоголю чи наркотиків, не може бути успішною та щасливою.

- Такі заходи ми організовуємо щорічно для всіх першокурсників місцевих вищих навчальних закладів, - розповідає В’ячеслав Безпрозванний. – Молодим людям, котрі почуваються самостійними, прагнуть спробувати нових відчуттів, важливо зрозуміти, що не кожна пропозиція може бути прийнятною. А тому такі зустрічі дозволяють їм усвідомити можливу небезпеку та зробити вибір на користь здорового способу життя.

n2810141207

n2810141207 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework