У День ВДВ житомирські десантники не купалися у фонтанах: відома традиція відходить у минуле

  Упродовж цілого дня, 2 серпня, житомиряни прогулювалися парками, скверами, вулицями Житомира, де є фонтани. Але у день професійного свята десантників вони так і не побачили звичної картини, коли військові у тільниках купаються у фонтанах на день ВДВ.

  Ще під час прес-конференції  з нагоди 25-ї річниці Дня ВДВ, яка відбулася 28 липня, командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, відповідаючи на питання журналістів,  зауважив: «Якщо говорити про попередні роки, то у фонтанах вже ніхто не купається, вже роки три. З весни 2014 року у фонтанах купатися перестали. По-друге, якщо повертатися до історії, то ще у довоєнні часи у ВДВ була розповсюджена точка зору, що у фонтанах купаються або хліборізи, або начальники складів». Підтверджують думку командувача ВДВ й інші десантники, які розповідають, що цього року вони навіть не збиралися купатися у фонтанах, адже ця традиція вже дійсно відходить у минуле.  А на Старому бульварі, до речі,  гейзери взагалі були вимкнені.

  Традиція десантників купатися у фонтанах в день свого професійного свята, звісно ж, цікава та видовищна, але, разом з тим, має і свій зворотний бік. Відомі й випадки, коли під час таких купань пошкоджуються гейзери і фонтани перестають працювати. Отож, можливо, це і на краще, що  подібні традиції зникають. Хтозна…

Читайте також: Герой України Михайло Забродський: «ВДВ залишаються бойовим ешелоном ЗСУ і готові виконати будь-які завдання, які поставить перед ними Батьківщина!»

 

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 03/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework