Влада Малина «зарила собаку» в гаражах?

Понад сто дітей із Малинської танцювальної школи «FDE», чиновники хочуть виставити на вулицю з приміщення, де вони займаються протягом останніх трьох років.

n 1206172Мова йде про гаражі за Школою мистецтв, які, подейкують, хоче забрати хтось із місцевих бізнесменів. Відтак, засновники «FDE» змушені з першого липня закрити школу.

Батьки танцюристів обурені й занепокоєні майбутнім своїх дітей, для яких танці — їхнє життя.

— Здивована позицією, яку зайняла влада, котра мала б турбуватися про дозвілля юного покоління, — зокрема, зазначила Світлана Михайленко, мама Влада — переможця талант-шоу «Маленькі гіганти».

— Хіба це погано, що наші діти не палять, не п’ють за гаражами, не сидять годинами за комп’ютерними іграми, а намагаються втілити в життя свої мрії? Куди їм подітися, якщо танцювальну школу «FDE» закриють? Непокоїться і Світлана Кондратовець, мама студентки лісоколеджу Аліни, котра виросла на «вуличних танцях» і нині випробовує свої сили тренером.

— Діти самі робили ремонт — білили, фарбували занедбане приміщення, — каже вона. — Тепер їх викидають звідти, неначе кошенят. Навіть не знаю, як пояснити доньці таку несправедливість.

Чому в дітей відбирають приміщення, поцікавилася у в.о. голови РДА Олексія Кучинського. Він пояснив: гаражі — не місце для занять танцями. Там немає умов для дитячого закладу, навіть не проведена проточна вода, а єдина вулична вбиральня — в жахливому стані.

Крім того, орендар допустив низку порушень умов договору оренди. Якщо щось станеться, відповідати доведеться владі, яка не звернула на це увагу. А також запевнив: напризволяще дітей не полишать — сприятимуть у пошуку іншого приміщення для занять танцями.

— Знаєте, яке приміщення запропонувала влада? — у свою чергу каже засновник школи танців Ростислав Ісмаілов, пояснюючи: — Інші старі гаражі за земельним відділом. Виходить, тут немає умов, а там вони є… Лукавлять у РДА. Ми робимо все можливе, щоб дітям було комфортно. Самі подивіться.
Заходжу у танцювальну школу. Там — чисто, акуратно. Є роздягальня, два зали для танців із величезними, на всю стіну, дзеркалами. Встановлені пластикові вікна, нові двері, на підлозі — ламінат.

— Бачили б ви, що тут було до цього — дірявий дах, обшарпані цегляні стіни!.. Все відремонтували власним коштом — діти долучились, допомогли. Наприкінці минулого року, крім того, встановили тимчасову прибудову. У коридорчику поставили холодильники з питною водою, соками, а також зробили у приміщенні опалення, — розповідає далі Ростислав.

— Улітку збирались провести проточну воду й облаштувати внутрішній санвузол. Проте РДА наші ініціативи чомусь не сподобалися. Шкода дітей, багато з них займається із часу заснування танцювальної школи й має досягнення. Про це говорять перемоги на обласних та всеукраїнських фестивалях. Можливо, танці — їхній шлях в житті, їхнє майбутнє, але в Малині вони вже, напевне, не зможуть себе реалізувати.

Як вдалося дізнатися уже після розмови з Ростиславом Ісмаіловим, на одній із останніх сесій районної ради депутати обговорювали питання передачі приміщення гаражів із державної у комунальну власність. Відтак невдовзі ними розпоряджатимуться не Фонд держмайна і райдержадміністрація, а безпосередньо районна рада, яка зможе виставити гаражі на продаж… Отут то й «собака зарита». Чиновникам необхідно якнайшвидше виставити дітей з будівлі. Адже, якщо дія договору оренди автоматично продовжиться на три роки, доведеться це робити через суд.

Джерело: mn.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 12/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework