Святкування Дня Європи обійшлося Житомиру в 710 тисяч гривень, замість запланованих 950 тис. грн.

Про це сьогодні, 23 травня, під час прес-конференції повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Ми дуже цінуємо нашу співпрацю з містами-побратимами, європейськими державами та постійно відчуваємо їхню підтримку у такий нелегкий для України час, і хотіли це в черговий раз продемонструвати, провівши на високому рівні День Європи у нашому місті. Ще одними із аргументів, які вплинули на формат проведення Дня Європи у Житомирі саме у такому форматі є: налагодження зв’язків та комунікації Житомира з європейськими країнами, містами і урядом цих держав, можливість культурного обміну між різними країнами та можливість залучення нових інвестицій у місто», — зазначив Сергій Сухомлин.

Також міський голова нагадав, як майже рік тому у Домі української культури проводилася виставка, присвячена Незалежності Республіки Словенії. Тоді на заході був присутній Надзвичайний і Повноважний посол Словенії в Україні — Наташа Прах. Цього року Словенія виділа Україні грант у розмірі 3-х мільйонів євро на проекти з енергоефективності. Сергій Сухомлин наголосив на тому, що усі ці три мільйони отримав саме Житомир.

«Саме ті міста України, які демонструють свою відкритість європейським містам, говорять про європейські цінності, намагаються краще пізнати, зрозуміти Європу, інтегруватися у її культурний простір, показати себе європейцям, і отримують в першу чергу підтримку від європейських міст!», — акцентував міський голова.

Нагадаємо, що 19‒20 травня, у рамках Дня Європи, у Житомирі відбувалися урочисті та святкові заходи. Про те, що цікавого могли побачити житомиряни та гості міста у ці дні, читайте тут.

 



Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 23/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework