Житомирський художник «одягнув» у вишиванку газорозподільний пункт. ФОТО

У День вишиванки «Житомиргаз» запросив житомирян зробити фото у вишиванці на фоні розпису, яким місцевий художник прикрасив стіни газорозподільного пункту.

Графіті, виконане в основних кольорах поліської вишивки, підготував житомирський стріт-арт художник Віталій Талько, повідомляють у прес-службі підприємства.

«Компанія «Житомиргаз» підтримує творчі ідеї талановитих житомирян, які змінюють простір міста, роблячи його яскравішим і цікавішим. Саме тому ми надали деякі технічні споруди житомирському художникові в якості полотна для його малюнків», – пояснює голова правління Валентин Ющенко.

Для створення зразка настінного малюнку на газорозподільному пункті на майдані Перемоги, 13 у Житомирі художник використовував приклади поліської вишивки, яка відрізняється простотою, варіантністю і водночас чіткою композицією.

За словами Віталія Талька, у орнаменті можна побачити традиційні геометричні мотиви та використання червоного, жовтого, зеленого і чорного кольорів, які надали роботі яскравості та емоційності.

Найбільш традиційною на Поліссі є геометрична вишивка. Її можна зустріти у зразках орнаментів різних епох на всіх континентах. Абстрактні малюнки несуть у собі глибокий символічний та магічний зміст. На поліських вишитих виробах часто зустрічаються зображення розетки з чотирма, шістьма або вісьмома кінцями – символу, який відноситься до землі та неба, вказує на нескінченність життя.

 Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 22/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework