Покладання квітів, обмін подарунками, відвідування святкових заходів: Житомир приймає офіційні делегації з Грузії, Болгарії, Словенії та Республіки Польща

У рамках святкування Дня Європи до Житомира приїхали офіційні делегації з міст: Кутаїсі (Грузія), Монтана (Болгарія), Плоцьк та Битом (Республіка Польща).

А делегацію від Словенії очолила Наташа Прах, Надзвичайний і Повноважний посол Словенії в Україні.

Не менш поважні представники делегацій і з інших міст-побратимів Житомира, серед яких віце-мер міста Монтана Станіслав Станоєв, голова адміністрації мерії Кутаїсі Звіад Лавакхіа та багато інших.

«Нам дуже приємно, що наше місто в рамках Дня Європи відвідали офіційні делегації Словенії та міст-побратимів Житомира. Наше місто розвивається, встановлюються нові і зміцнюються вже існуючі економічні, культурні й освітні зв’язки між країнами Європи.

Я сподіваюся, що сьогоднішній вечір та завтрашній день ви проведете цікаво та насичено, дізнаєтеся багато нового, отримаєте багато гарних вражень і зрозумієте, наскільки Житомир гарне, гостинне місто!», — зазначив житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Сьогодні ми раді вітати усіх з Днем Європи. Сьогодні ЄС — зона миру, демократії, прав людини, фундаментальних свобод та економічної потужності з високим рівнем соціальної захищеності та достатку.

Республіка Словенія щиро вітає правління України на шляху до угод та наближення до Європейського Союзу та всіляко підтримує територіальну цілісність України. Словенія засуджує та не визнає анексію Криму та наголошує на необхідності повного виконання Мінських домовленостей. Як член ЄС наша держава виступає за проведення спільних заходів з Україною та рада співпрацювати з Житомирською областю і Житомиром. Зокрема, проведення заходів, спрямованих на забезпечення миру, стабільності та успішного співробітництва між нашими державами», — сказала у вітальному слові Наташа Прах.

Під час офіційного прийому іноземні делегації та приймаюча сторона обмінялися пам’ятними сувенірами на згадку про День Європи у Житомирі. Також гості з-за кордону та керівництво міста і області поклали квіти до пам’ятника видатному українському поету, письменнику, художнику, громадському та політичному діячу Тарасу Григоровичу Шевченку.

Після офіційного прийому в Домі української культури усі учасники відвідають святковий концерт на Майдані Соборному за участі солістів Сілезької опери (Республіка Польща) у супроводі Симфонічного оркестру «Lords of the Sound» (м. Київ), а також побачать дефіле військового духового оркестру. Початок заходу о 18:00.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 19/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework