Про що говорили чиновники Житомира на сесії міської ради

Сьогодні відбулась 20-та сесія Житомирської міської ради. Депутати обговорили 24 актуальних питання порядку денного.
Багатьох цікавило, які заходи будуть вжиті депутатами з приводу нових тарифів на комунальні послуги.

Нагадаємо, згідно з рішенням, прийнятого 28 березня Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, від 1 квітня для споживачів діє абонентська плата, незалежно від фактичного обсягу споживання послуг.

Перед початком засідання під стінами міської ради навіть зібралися декілька активістів з плакатами, у яких вони висловили своє обурення та невдоволення новими тарифами. Натомість депутати, вже під час сесії, підтримали звернення Кабінету Міністрів України про постанову №315 від 27.04.2016. У ній йдеться про скасування комісії в державних банках за сплату комунальних послуг, скасування незаконного рішення НКРЕ і компенсацію споживачам витрат на проведення газових мереж і підключення газу з попередніх років.

Окрім того, чиновники одноголосно затвердили План зонування міста Житомира. Тож тепер буде звільнено ділянки, які за технічною документацією облаштовані для працівників бюджетної сфери (лікарів, освітян) та учасників АТО. Як запевнив керівник юридичного департаменту Євгеній Черниш, проектна документація, що стосується цього рішення оформлена належним чином.

Також народні обранці проголосували за продовження зони межі за адресою вулиця Вітрука, 9 до вулиці Павла Сингаївського і внесли зміни у план зонування щодо збільшення території зелених насаджень на Старому бульварі.

Не вирішеним залишилося питання звільнення Олександра Фещенка, заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства. Як прокоментував сам Сергій Сухомлин: «На цей час крапка не поставлена з тієї причини, що є незакінченість, три крапки. Я сподіваюся отримати від свого заступника заяву за власним бажанням. А далі вже будемо діяти, відповідно до процедури й розглядати це питання на наступній сесії».

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 04/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework