Як під Житомиром рятувальники гасили пожежу на елеваторі. ФОТО

30 березня особовим складом оперативно-рятувальних підрозділів Житомирського гарнізону проведено тактико-спеціальне навчання з відпрацювання дій щодо гасіння пожежі на об’єкті з приймання, очистки, сушіння та зберігання зерна в силосах.

Місцем проведення тренувань обрано ТОВ «Зернопром Агро» у с. Оліївка Житомирського району. На території розташовані складські, виробничі, адміністративні та допоміжні будівлі. Також є залізничне сполучення, по якому проходить обіг зернової продукції, повідомляють в У ДСНС України у Житомирській області.

Згідно задуму, внаслідок вибуху газу сталося загоряння зерна в приміщенні зерносушки. Після спрацювання автоматичної пожежної сигналізації охорона закладу одразу сповістила про займання Службу порятунку «101» та керівництво об’єкту, яке негайно вжило заходи щодо евакуації працівників. До прибуття рятувальних підрозділів обслуговуючий персонал провів спеціальні роботи по вивантаженню зерна із зерносушки.

За підвищеним номером виклику прибули підрозділи оперативно-рятувальної служби міста, а також чергова зміна оперативно-координаційного центру Управління ДСНС. Вони встановили, що йде дим з приміщення зерносушки, орієнтовна площа пожежі складала близько 30 кв.м. Також було виявлено двоє постраждалих та одного загиблого. Керівником гасіння пожежі залучено додатково газову службу та швидку допомогу.

Рятувальники одночасно проводили гасіння вивантаженого зерна та приміщення зерносушки, деблокування потерпілих із-під завалу та передачі їх медикам. Охолоджували сусідні силоси, де зберігалося вологе зерна, металеві конструкції сушки та робочу башту.

Зусиллями вогнеборців вже за годину пожежу ліквідували. Загалом до навчань залучено майже 50 вогнеборців та 11 одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки.

Під час підведення підсумків навчань заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Олег Держанівський зазначив, що під час проведення подібних навчань відпрацьовуються питання співпраці всіх сил і служб, які необхідно задіяти до ліквідації надзвичайних ситуацій, а також важливі аспекти пожежегасіння – справність протипожежного водопостачання, пожежно – тактичні особливості об’єкту, організація стійкого управління тощо. Тим паче, дане підприємство введено в експлуатацію не так давно.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 30/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework