У Бердичеві виготовляють новітні брикетуючі лінії

Майже на околиці Бердичева розмістилося сучасне виробництво пресувального устаткування із назвою «Брикетуючі технології».

Це підприємство було засноване у 2010 році, на той час воно займалося виготовленням ударно­-механічних пресів. За останні 7 років «Брикетуючі технології» пройшли стрімкий шлях розвитку: наростили асортиментний ряд, модернізували технологічний процес і стали продавати свою продукцію за кордон.

На даний час тут виготовляють, окрім пресів, ще й сушарки аеродинамічного типу, подрібнювачі для соломи та гранулятори, за допомогою яких можна виготовляти такі альтернативні види палива, як паливні брикети, пелети і гранули у промислових обсягах: від 350 до 1000 кілограмів за годину. А сировиною для цього може служити солома, деревина, тирса, відходи з елеватора, торф і т. п. До речі, гранулятори, виготовлені на ПП «Брикетуючі технології», можуть виробляти і кормові гранули для худоби, тож їх все більше закуповують вітчизняні сільгоспвиробники.

—На Україні подібних підприємств — усього декілька,—розповідає менеджер підприємства Олег Засаднюк. — Але наше має найбільші потужності й широку асортиментну лінійку. За місяць ми виготовляємо в середньому 6­7 одиниць готової продукції: пресів, грануляторів, подрібнювачів. У нас вже сформовані замовлення на декілька місяців наперед,—зазначає Олег Михайлович.

Планові поставки бердичівських брикетуючих ліній здійснюються нині як на внутрішній ринок, так і за кордон: у Румунію, Молдавію, Польщу і Вірменію, експорт вже сягає 50­60%. Основні покупці на Україні — фермерські господарства, які мають своє об’ємне сільгоспвиробництво і його відходи, свою солому і свої елеватори. Таким чином вони активно витісняють із постійного ужитку дорогі нині газ, вугілля і мазут.

Сучасні технології потребують сучасних знань. Підприємство щороку набирає молодих спеціалістів у Бердичівському машинобудівному технікумі. Вже безпосередньо на робочому місці вони доотримують необхідну кваліфікацію і набувають досвіду. Тут давно замінено застаріле токарне обладнання з ручним управлінням на верстати із ЧПУ, тому багатьох робітників доводиться перенавчати і, так би мовити, «докваліфіковувати» в процесі роботи. Загалом на приватному підприємстві «Брикетуючі технології» нині трудяться близько півсотні працівників і є нагальна потреба в доборі нових кадрів, адже підприємство нарощує випуск продукції, поступово розширює виробничі площі як у Бердичеві, так і в районі, в селі Демчині, де 7 років тому були складені перші зразки брикетуючих пресів.

 

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 11/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework