В'ячеслав Печененко: «Основний фігурант конфлікту в Олевську - кримінальний авторитет зі Львівщини»

16 січня, близько 1 години ночі, до поліції надійшло повідомлення про сутичку між кількома десятками чоловіків із застосуванням зброї на центральній площі міста Олевська. Як результат 7 осіб поранено, 1 загинув.

17 січня начальник ГУНП в Житомирській області В'ячеслав Печененко скликав брифінг для того щоб розвіяти усі міфи, що склалися навколо конфлікту та розповісти про забезпечення правопорядку в Олевському районі.

Перш за все, головний поліцейський області пояснив мотив конфлікту: «Основна причина події – не змінилась. Часто журналісти та пересічні громадяни намагаються пов'язати цю подію з бурштином. Опосередковано воно може стосуватись видобутку бурштину, адже усі хто проживають в Олевському районі мають відношення до нього і ті, хто брали у цьому конфлікті участь, так чи інше займаються цим нелегальним промислом. Але безпосередньо ця подія була на побутовому ґрунті, яка переросла у цю тривалу стрілянину», - розповів В'ячеслав Печененко.

Як пояснив Печененко компанія немісцевих зі Львівщини приїхала в Олевськ і хотіла посидіти в кафе, але відмовилися платити за вхід. Суперечку вирішили перенести на другий день, і вже з неділі на понеділок стався конфлікт зі стріляниною.

За наявною інформацією, від вогнепальних поранень постраждало семеро осіб: четверо з них жителі Олевського району, ще двоє – львів’яни, та один із Київської області.

Однією із версій ЗМІ, загиблий був «кримінальним авторитетом» зі Львівщини під кличкою «Панда». За словами Вячеслава Печененка особа жертви встановлена, і як виявилось, убитий проживав на території Київщини та був одним із «львів’ян».

«Основний фігурант конфлікту – кримінальний авторитет зі Львівщини, який і запросив людей з інших регіонів його підтримати», - стверджує Печененко.

Після конфлікту, жителі Олевська зібрались пікетувати, зокрема перекривати трасу міжнародного значення М 07. За їх версією розбірки пов'язані із нелегальним видобутком бурштину, на що В'ячеслав Печененко відповів:

«Я вважаю, що це спекуляції, заклики для того щоб привернути увагу до проблеми видобутку бурштину. Я розумію, що в цьому потрібно навести лад і боротися з цим промислом на законодавчому рівні в країні».

На даний момент, правоохоронці мають зробити велику кількість експертиз. За словами головного поліцейського області, вилучено більше десятка зброї, яка безпосередньо була залучена під час конфлікту, виїзд з міста обмежений. На території області діє операція «Сирена», що містить перевірку транспорту.

До розслідування злочину долучено Службу Безпеки України. Поліція готова до будь-якого розвитку подій.

Нині триває досудове розслідування за ст. 15 ч.2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство) та ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Винуватцям загрожує строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 17/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework