Майже 8 тисяч гектарів лісу планують засадити лісівники Житомирщини

В державних лісогосподарських підприємствах, що належать до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в цьому році планують провести лісовідновлювальні роботи на площі 7800 гектарів.

П'ять тисяч гектарів лісівники відведуть під лісові культури, решту – залишать для природного поновлення, повідомляє Житомирська хвиля.

Таким чином всі зруби попереднього року будуть заліснені. Найбільше культур створять у Народицькому спецлісгоспі, Словечанському, Малинському та Городницькому лісгоспах. Крім основних лісоутворюючих порід в підприємствах садитимуть вільху, липу, горіх чорний, а для озеленення – абрикос, каштан, катальпу, черемху.

Масове всихання соснових насаджень, яке впродовж останніх років призвело до швидкої загибелі хвойних деревостанів на значних площах, спонукає лісоводів шукати шляхи виходу із цієї загрозливої ситуації.

З-поміж іншого, створення змішаних насаджень та введення в культури інтродуцентів має сприяти оздоровленню наших лісів. Тому підприємства останніми роками активно садять модрину, дугласію, сосну кримську та інші породи, поки що не властиві для нашого регіону.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 13/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework