«Штурханина» з тілесними ушкодженнями

Історія про наче побиття поблизу Ганнопільського будинку культури Ємільчинського району директором Киянської ЗОШ І­ІІІ ступенів Т.М.Бродецькою та її матір’ю В.С.Токовчук 23-­річної Ганни Галети не сходить із вуст жителів району. Що ж сталося того вечора?

До «вогника культури» Ганна з чоловіком та подругою прийшли відпочити й потанцювати. Коли вони довідались, що в клубі святкують ювілей педагоги, запитали, чи не можна потанцювати на вулиці. Проте «мирної» розмови не вийшло.

Подейкують, що на молоду жінку, матір двох дітей, з кулаками накинулася директор школи Тетяна Миколаївна Бродецька, а коли Ганна впала на землю, начебто викручувала руки непритомній жінці вже її мама-­ювілярка.

«Шарпали» гості ювілею і її чоловіка. Свідки стверджують, що обидві вчительки були добряче «розігріті» алкоголем. Водночас є й люди, які твердять, що було не так...

Нині Ганна Галета продовжує лікуватись. Її обстежували в Ємільчинській ЦРЛ, психотерапевт та невролог Житомирської обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського.

Відповідно до висновків лікарів, у неї — «струс головного мозку, гематома головного мозку, черепно-­мозкова травма». Внаслідок побиття жінка має й проблеми зі зором.

Мати постраждалої Л.В.Лавреха та сестра дуже стурбовані тим, що сталося.

— Ці люди тримають у страху все село, — каже Любов Василівна. — Селом ходять чутки про прихильність цих педагогів до оковитої. Розповідають, що Тетяна Миколаївна часто дозволяє собі «розслабитись» вечорами у клубі в Ганнополі. А ще залякує людей, дітей, вчителів, стверджуючи, що має багато «потрібних» зв’язків. Коли директор школи побила мою доньку, вона їй сказала: «Я нічого не боюся, у мене скрізь «свої» люди, дзвони кому хочеш!». Почала ще й погрожувати...

Мама потерпілої стверджує, що вони стукають в усі інстанції, щоб позбутись від такого педагога. Направили лист у Міністерство освіти і науки України. На контролі це питання і в районі.

— Коли вони дізналися, що моя донька має офіційний висновок лікарів про те, що в той вечір, коли сталася сутичка, алкоголю в її крові не виявлено, почався прямий тиск на лікарів, поліцію, — продовжила Любов Василівна.—У поліції навіть якимось чином змінився текст заяви моєї доньки... Чому під час розслідування цієї справи обидва педагоги продовжують працювати, ніби нічого й не сталося? Хіба їх можна допускати до дітей?

Начальник відділу освіти Ємільчинської райдержадміністрації Анатолій Марчук повідомив, що про неприємний випадок за участю його підлеглої дізнався із чуток. Під час офіційної бесіди директор Киянської школи пояснила, що ніякої бійки не було взагалі, мовляв, того вечора відбулася «лише штурханина».

— Нехай обидві наймають собі адвокатів, котрі доводитимуть суду, на чиєму боці правда, — резюмував А.Марчук.

Ганнопільський сільський голова К.Я.Козловська обурена тим, що сталося. І не лише тому, що потерпіла — її невістка.

— Ми всією громадою стільки роботи зробили, щоб наш заклад культури процвітав, а не відбувалися поблизу нього отакі неприємні інциденти, — сказала Катерина Яківна. — Така поведінка педагогів — це взагалі аморально й неприпустимо. Жителі шоковані й чекають на справедливе покарання винних.

Киянський сільський голова А.М.Криницький стверджує, що в школі, директором якої є Т.М.Бродецька, педколектив розділений на «своїх» і «чужих». Директор часто зловживає своїм становищем, «козиряючи» численними зв’язками й безкарністю, залякує селян.

Мати Т.М.Бродецької В.С.Токовчук заявила: «Того святкового вечора я була зайнята з гостями, й не знаю, чому ці люди прийшли до клубу. Вони були «під мухою». Тут жінці я нічого не робила, бо була зайнята...».

У телефонній розмові директор Киянської ЗОШ Тетяна Бродецька сказала: «Я вже втомилася від цих неправдивих розмов. Ті люди живуть брехнею і хочуть втягнути в неї і мене, і моїх рідних. На запитання я не буду відповідати без свого адвоката».

Нині за фактом заподіяння тілесних ушкоджень, занесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань Ємільчинським відділенням ГУНП в області, відкрито кримінальне провадження, триває слідство.

Джерело: ЖИТОМИРЩИНА

Последнее изменение Среда, 28/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework