Калейдоскоп барв і традицій

Нещодавно в концертному залі історико­-культурного Замку­музеї «Радомисль» відбувся перший в Україні міжнародний фестиваль —показ історичних і етнічних нарядів народів світу «Віа Регія—дорога королів».

Були присутні консул посольства Південної Кореї в Україні Шин Кю Хо і аташе з питань культури посольства Литви в Україні Юргіс Гедріс; фестиваль підтримало і посольство Нідерландів в Україні, представивши народні костюми своєї країни.

Відкриваючи захід, фундатор музею Ольга Богомолець зазначила, що метою фестивалю є продемонструвати різноманітні світові культурні традиції: автентичного одягу, танців, музики й співу.

Гості на деякий час поринули у захоплюючу подорож. Вони наче побували на придворному прийомі у Південній Кореї, стали свідками єгипетської весільної церемонії, де танцівниця з розкішним канделябром на голові благословляла молодят на щасливе й довге подружнє життя.

Присутніх розважила литовська полька. Захоплюючим був виступ бійців, котрі демонстрували японське бойове мистецтво Кендо. Свято краси продовжили артисти, котрі представили Індію, Голландію, Шотландію та Іспанію.

Учасники фестивалю ознайомились із унікальною експозицією домашньої ікони та старожитностей у музеї «Душа України».

Організатори вирішили, що подібний фестиваль буде проводитися щороку.

Джерело: ЖИТОМИРЩИНА

Последнее изменение Пятница, 23/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework