На Житомирщині тривають заходи з упередження спалаху африканської чуми

Вчора, 5 грудня, в Житомирській облдержадміністрації відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

В роботі комісії взяли участь начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Руслан Кирилюк, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита та голови державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при райдержадміністраціях. Про це інформує прес-служба Житомирської ОДА.

У листопаді було зареєстровано два випадки спалаху вірусу африканської чуми свиней у Хмельницькій та Рівненській областях, у районах, які межують із Житомирщиною. Частина населених пунктів Новоград-Волинського району увійшла до «зони захисту».

З метою упередження спалаху африканської чуми на території Житомирщини Новоград-Волинська райдержадміністрація провела засідання ДНПК, де було вирішено облаштувати ветеринарно-поліцейський пост біля села Повчине, Новоград-Волинського району (траса Київ-Чоп) через незначну відстань (17 км) від с. Черниця (Рівненська область) до території Новоград-Волинського району.

Даний пост був облаштований 22 листопада відповідними знаками та встановлено дезбар’єр. На посту постійно чергують спеціалісти ветеринарної медицини, відділу поліції та ДСНС з Червоноармійського, Баранівського, Романівського, Ємільчинського, Черняхівського, Житомирського районів та міста Житомира.

Станом на 30 листопада на посту зупинено та перевірено 16 автомобілів: два автомобілі перевозили живих свиней і поросят (без документів), один – телят (без документів), два – ковбасні вироби (з якісними посвідченнями), одинадцять – рослинну продукцію.

Автомобілі, в яких перевозили тварин без відповідних документів, не проїхали у район та були повернуті назад.

Крім цього, проводиться співпраця з ветеринарними фахівцями Держпродспоживслужби Рівненської та Хмельницької областей.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, що пройшло вчора, 5 грудня, було прийнято рішення:

забезпечити безумовне виконання положень Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней;
утворити спільні мобільні групи з фахівців управлінь Держпродспоживслужби та Національної поліції в районах по контролю за переміщенням живих тварин та продуктів тваринництва;

проводити спільні комісійні перевірки свиногосподарств району щодо відповідності ветеринарно-санітарним вимогам до спеціалізованих свиногосподарств (при неможливості усунення недоліків – тимчасово призупинити виробничу діяльність господарств);

заборонити торгівлю живими тваринами та продуктами тваринного походження на торговельних площадках, виїзних ярмарках, а також у невстановлених місцях та на стихійних ринках;

дозволити використання туш диких кабанів, вбитих на полюванні, лише після отримання результатів лабораторних досліджень на АЧС з Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи;

заборонити відкрите подвірне утримання свиней, а також утримання в домашніх умовах диких свиней.

Последнее изменение Вторник, 06/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework