Черняхівські випускники готуються до свідомого вибору професії

Нещодавно до Черняхівської гімназії та Черняхівської ЗОШ завітали поважні гості з Житомирського державного університету імені Івана Франка, з навчально-наукового інституту філології та журналістики.

В. Мойсієнко, Н.Янчук та В.Білявська розповіли про роль рідної мови в житті народу. 

Завідувач кафедри української мови, професор, доктор філологічних наук В. М. Мойсієнко зосередив увагу учнів 10-11 класів на значенні української мови в розвитку нашої національної самосвідомості.

Говорили про українську мову і навколо неї. Учням цікаво було послухати про перспективи вивчення рідної мови, про нові обрії університетських студій з україністики, полоністики.

Значний інтерес у випускників викликала інформація про особливості ЗНО. Викладачі-філологи подарували школам навчально-методичну літературу, домовилися про подальшу співпрацю в царині філології.

Обмінялися думками про стан і статус державної мови в Україні.

Вікторія Білявська поінформувала старшокласників про нову спеціальність - "Полемістика", «Польська мова та література», яка відкривається в ЖДУ з наступного року.

Наталя Янчук запропонувала випускникам перевірити свої знання з української мови та літератури на основі підготовлених тестових завдань.

Автор: Юрій Малашевич

Последнее изменение Понедельник, 05/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework