У Житомирському національному агроекологічному університеті відбувся творчий конкурс «Планета – наш рідний Дім»

Під такою назвою пройшов конкурс творчих робіт учнів шкіл та студентів університету. З роботами учасників можна ознайомитися в читальному залі періодики. Виставка триватиме до 10 грудня 2016 р.

Оспівана в піснях народом, возвеличена поетами та художниками, композиторами та істориками в творах, натхненна і нездоланна, Рідна Земле! Сяюча й турботлива, вона щоденно дає сили своїм дітям, пестить і милує.

Її красою та любов’ю ми зростаємо, окрилюємося на нові звершення. Благословенна Творцем, викохана Ним кожної днини, з любов’ю звертаються до тебе діти!

З 1 жовтня по 30 листопада 2016 р. тривав конкурс творчих робіт «Планета – наш рідний Дім», покликаний ознайомити учасників з проблемами кліматичних змін та антропогенного навантаження на планеті Земля, а також важливістю збереження водних, лісових та інших природних ресурсів, сформувати світогляд щодо напрямів вирішення найскладніших завдань, що стоять перед населенням всього світу наразі, проілюструвати красу рідного краю та важливість турботливого ставлення людини до навколишнього простору, формувати відповідальність особистості за свої дії та своє життя.

В той час як міжнародна спільнота, представлена державами – членами ООН, працює над зменшенням негативного впливу діяльності людини на зміни клімату, ми маємо задуматись який внесок може зробити кожен з нас у відновлення ресурсів та краси рідного краю.

На конкурс подано понад 130 робіт у різних жанрах. Автори різного віку – від 9 до 22 років. Були представлені як колективні, так і індивідуальні роботи учнів та студентів, в яких учасники поділилися своїми спостереженнями про зміну клімату і навколишнього середовища, а також образом майбутнього, яким ми його хочемо бачити.

Представлені роботи в техніках інфорграфіка, малюнок, фотографія, витвір прикладного мистецтва, вірш, ессе, проект тощо. Географія учасників – всі райони області. Конкурс підтримали обласне та міське управління освіти.

2 грудня 2016 року у привітальному слові до учасників та гостей заходу (виставки робіт) звернулися: декан факультету інженерії та енергетики Я. Д. Ярош, який відмітив зростаючу роль альтернативної енергетики та її стрімке поширення в Україні та світі;

вчений секретар О. С. Кільницька, яка наголосила на пріоритетних напрямах університету у сфері органічного виробництва та альтернативної енергетики; завідувач кафедри інноваційного підприємництва та інвестиційної діяльності О. Г. Булуй, який відмітив роль молоді у сучасному суспільстві;

голова Всеукраїнської громадської організації «Народний рух захисту Землі» М Л. Васильєв, який розкрив тенденції сучасного розвитку України з позиції свідомого формування особистості. На святі були присутні студенти університету та виконавці робіт.

Зачитано вірші та роздуми. Виступаючі відмічали роль кожного в наслідках для всього світу. Наголошено, що Земля вийшла на новий рівень свого розвитку, коли потрібно удосконалювати всі можливості людської сутності для нового еволюційного циклу.

Для Людини Землі визначено завдання та цілі життя на Землі, які потрібно знати та розуміти. Головною з них є духовний розвиток, бажання та діяльність щодо створення нового життя, незважаючи на наявні негативні моменти.

Джерело: http://znau.edu.ua/ 

Последнее изменение Понедельник, 05/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework