Упродовж тижня бійці ДСНС врятували на пожежі інваліда та допомогли чоловіку, який впав з мосту

Всього з початку року службою Цивільного захисту по лінії «101» отримано 5399 повідомлень про виникнення подій різного характеру на території області. Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 532 осіб, що на 11% менше кількості загиблих в порівнянні із аналогічним періодом минулого року (2015 рік – 596 осіб).

Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.
Зокрема, 24 листопада вогнеборці ліквідовували загоряння у підвальному приміщенні однієї з житомирських багатоповерхівок. Під час проведення розвідки надзвичайники почули невиразні крики про допомогу. На підлозі вони виявили 57-річного чоловіка, який сильно кашляв. До того ж він міг пересуватись лише на милицях, адже був інвалідом. Вогнеборці вивели постраждалого на свіже повітря та передали медикам. Каретою «швидкої допомоги» його відвезли до лікарні.

За оперативними даними, з початку року рятувальниками Житомирщини ліквідовано понад 2700 пожеж, врятовано 42 людини. Внаслідок пожеж загинуло 73 особи. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість пожеж менша на 17%, а загиблих – на 11 осіб.

Наголошуємо, що в осінньо-зимовий період зростає кількість пожеж, спричинених недотриманням правил пожежної безпеки при установці та експлуатації печей. Основна причина – це перенакал пічного опалення, відсутність у конструкціях протипожежної розділки в місцях проходження димаря через дерев’яні конструкції перекриття або недоліки у її облаштуванні. До того ж на горищах допускається складання сіна чи інших легкозаймистих речей, а також користування піччю з тріщинами у кладці. Тому аби уникнути пожеж у ваших оселях відповідально поставтесь до виконання загальних правил пожежної безпеки.

Крім того 26 листопада рятувальники надавали допомогу 25-річному чоловіку, який впав з мосту у м. Новоград-Волинський. Він приземлився на бетонний майданчик для обслуговування конструкцій мосту і лікарі не могли самотужки до нього дістатися. Один із рятувальників спустився з мосту по драбині до постраждалого, який спочатку агресивно реагував та відмовлявся від допомоги. Оглянувши чоловіка, бійці ДСНС з’ясували, що у нього зламана нога. Травмованого обв’язали рятувальною мотузкою та поступово підняли доверху. Після чого передали медикам.

Нагадуємо! У разі виникнення будь-якої надзвичайної події негайно телефонуйте за номером «101». Саме ваша відповідальність та кмітливість може врятувати комусь життя!

Последнее изменение Понедельник, 28/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework