На Житомирщині припинено незаконну оренду земель водного фонду площею майже 10 га

Позов прокуратури Житомирської області щодо незаконності розпоряджень Житомирської райдержадміністрації про надання в оренду приватному підприємству земельної ділянки водного фонду площею 9,7 га господарським судом області задоволено.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.
Йдеться про те, що у жовтні 2012 року Житомирською райдержадміністрацією видано розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду площею 9,7 га вартістю майже 65 тис грн в оренду із земель запасу Сінгурівської сільської ради.

У подальшому проект землеустрою затверджено та передано зазначену площу приватному підприємству в оренду строком на 25 років для рибогосподарських потреб.

Проте, землі водного фонду райдержадміністрацією надано в оренду з порушенням вимог чинного законодавства та Земельного кодексу України, оскільки правом розпоряджатися землями зазначеної категорії наділена Житомирська обласна державна адміністрація. Крім цього, ділянку землі надано без проведення земельних торгів.

Також порушено й природоохоронне законодавство: проект землеустрою затверджено без погодження Державного агентства водних ресурсів України.

За втручання прокуратури області припинено незаконну оренду земель водного фонду площею майже 10 га.

Последнее изменение Вторник, 08/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework