У ЖДТУ відтепер посилено співпрацю з підприємствами за допомогою Центру розвитку кар’єри. ФОТО

Житомирська область одна з перших областей України активно долучилась до процесу децентралізації.

В рамках інформаційної роботи стосовно реформи децентралізації сьогодні, 28 жовтня, у Ємільчинському районі координатор регіонального офісу реформ (Центру розвитку місцевого самоврядування) Василь Невмержицький провів зустріч із головами сільських та селищних рад.

На зустрічі також були присутні представники районної влади та представники управління освіти і науки та охорони здоров’я облдержадміністрації, щоб у процесі спілкування із громадськістю району розкрити усі аспекти змін, які відбуватимуться. Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

За перспективним планом, у Ємільчинському районі планується створити дві громади – Ємільчинську та Барашівську, у якій вже в грудні цього року відбудуться перші вибори.

«Ми з вами говоримо про якість, а не про кількість. Ви маєте все вирішувати на місцях. Перш за все результатами реформи мають бути задоволені люди», – зазначив Василь Невмержицький.

Спілкуючись із мешканцями району, Василь Невмержицький розповів про переваги децентралізації та складнощі, які можуть виникати. «Сільські голови не мають боятися втратити свої посади – вони мають думати в першу чергу про людей, про тих, хто мешкає у цих селах», – сказав він.

На зустрічі привели приклад Тетерівської ОТГ, яка першою в Житомирському районі отримала ліцензію первинної медико-санітарної допомоги (створила КУ ЦПМСД Житомирського району Житомирської області) та провела комплекс заходів щодо отримання дозволів для нормального функціонування центру надання адміністративних послуг (з доступом до всеукраїнських баз даних).

«Якщо у вас виникають якісь питання щодо створення, або розробки документації – звертайтеся. Ми вас всьому навчимо і у всьому допоможемо, аби громада сама заробляла собі кошти», – резюмував Василь Невмержицький.

Последнее изменение Суббота, 29/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework