У Житомирі пройшов практичний тренінг для редакторів комунальних газет

28 жовтня, у прес-клубі реформ відбувся семінар-тренінг для редакторів комунальних друкованих ЗМІ на тему медіа менеджменту, монетизації контенту та стратегії продажів.

Участь у відкритті заходу взяв голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Вітаючи редакторів ще поки комунальних газет, Володимир Ширма наголосив на тому, що у зв’язку із прийнятим Законом «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» у редакцій виникає чимало питань щодо висвітлення, подальшої співпраці та майбутніх кроків реформування. І влада області готова почути ті питання, які хвилюють редакції, і разом знайти варіанти вирішення цих проблем.

Керівники редакцій висловлювали власні думки і з приводу реформування, і місця видання газет, і розповсюдження та доставки її до читача.

Зокрема, Василь Кащук, редактор газети «Ружинська земля» зауважив, що якби була можливість друкувати повнокольорове видання в Житомирі, на базі ККГВ «Полісся», то більшість редакцій повернулися б і відповідно кошти залишалися в нашій області, а не за її межами.

Редактор газети «Вісті» Пулинського району Ольга Бортнікова підняла питання щодо проблем із доставкою преси. Адже газета випускається у Чернівцях, і доставка газети до Пулинського району триває кілька днів.

Ще одним гострим питанням було «розмитість» деяких положень закону про реформування ЗМІ. Обговоривши ситуацію з роздержавленням, голова облради запропонував зареєструвати колективне звернення редакторів комунальних друкованих ЗМІ до Верховної Ради України з проханням доопрацювання цих положень.

Більшість редакторів підтримали вищезазначені пропозиції.

Практичну частину тренінгу провів експерт з менеджменту в ЗМІ Борис Родієвський. Він розповів про юридичну форму підприємства після реформування, фінансовий менеджмент, методи оптимізації доходів, про те як активно продавати рекламу та збільшити надходження від продажу газет.

Семінар-тренінг організовано управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Последнее изменение Пятница, 28/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework