80% комунальних закладів області готові до опалювального сезону

Питання підготовки комунальних установ області 8 вересня розглядалося на робочій нараді, на якій головував перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма.  

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.
Як зазначив Володимир Ширма, сьогодні нам треба з’ясувати, наскільки наші комунальні установи готові до зими.
«Нам треба обговорити, як установи переживуть опалювальний сезон. Всі установи є бюджетними організаціями, і ми повинні розуміти, що бюджет наступного року буде непростий, і якщо зараз є проблеми, то ми ще маємо час це вирішити і вчасно підготуватися до зими», - наголосив перший заступник голови обласної ради.
За інформацією начальника управління майном виконавчого апарату обласної ради Володимира Казьмірика, найкраще підготовлені установи, які мають власні котельні, і такі заклади працюють в зимовий період найвигідніше.
«Майже 40% загальної площі усіх комунальних закладів області опалюються власними котельнями. І якщо аналізувати вартість опалення, то заклади з власними газовими котельнями у січні-квітні цього року сплачували за 1 куб. м. 12.70 грн. При закупівлі опалення в інших юридичних осіб його вартість становить 16 грн. І якщо опалення виробляється власними котельнями за допомогою інших видів палива, то заклади платять менше 10 грн. Це вказує на те, що найвигідніше, коли установи мають власні котельні», - розповів керівник управління.
Наголошувалося й на проблемах, які наразі виникають у ході підготовки до опалювального сезону. Зокрема, це ремонт дахів, заміна вікон, заміна старих котелень на сучасні, капітальний ремонт систем опалення, утеплення фасадів тощо.
У цілому на сьогоднішній день до опалювального сезону 2016-2017 років готові 83% комунальних закладів області.
За результатами робочої наради прийнято рішення провести наступного тижня розширену нараду з питань підготовки до опалювального сезону за участі керівників районів та рад.

Последнее изменение Пятница, 09/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework