УВАГА! В селі Табори на Житомирщині оголосили карантин через сказ

Новий випадок виявлення хворої на сказ тварини зафіксовано у с. Табори Баранівського району. 

У неділю, 31 липня, в одне із сільських обійсть забігла скажена лисиця. Попередньо тварина встигла, як розповідали в селі, «погризтися» із собакою. Є ймовірність, що і не з одним –повідомляє Баранівська РДА на своєму офіційному сайті.

Миттєво зреагувавши на неадекватну поведінку тварини, сільські мешканці загнали її до хліва та покликали мисливця, який її застрелив.

Відразу на місце події виїхала комісія у складі фахівців управління Держпродспоживслужби у Баранівському районі, районної державної лікарні ветеринарної медицини, районної державної лабораторії ветеринарної медицини. Було проведено розслідування та відібрано патологічний матеріал від забитої лисиці. Його направлено до Житомирської регіональної лабораторії ветеринарної медицини.

Наступного дня отримали висновок експертизи,який підтвердив наявність віруса сказу у тварини і скликали державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при районній державній адміністрації.

Комісія прийняла рішення визнати неблагополучним щодо захворювання на сказ лисиці с. Табори та прилягаючу до нього територію в радіусі 3 км і ввести карантинні обмеження. Цим же рішенням заборонено на період дії карантинних обмежень промисловий ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання та вивезення.

 

Последнее изменение Пятница, 05/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework