×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Міський голова розповів, про «заморожування» тарифів на комунальні послуги місцевими радами

12 липня, у прес-центрі міської ради Сергій Сухомлин розповів про заяви політиків про «заморожування» тарифів на комунальні послуги місцевими радами. 

За словами міського голови зараз депутатські фракції, для того, щоб отримати і завоювати якісь кілька відсотків довіри житомирян і додаткового рейтингу, будуть ініціювати цей проект рішення. «Якщо хтось читав цей проект рішення, то в ньому немає чогось такого, що дійсно забезпечувало б не підняття комунальних платежів. Я дуже уважно вивчав цей документ, у мене є висновок юридичного департаменту Київської міської адміністрації, в якому сказано, що це не повноваження місцевих рад. Але це не означає, що ми не будемо займатися питанням для того, щоб стримати зростання тарифів. Більш того, в цьому рішенні, яке прийняла Київрада, сказано: «Заборонити службам розносити платіжки з новими тарифами».
Але стримати зростання тарифів для населення можливо: «Минулого тижня була заява Гройсмана про те, що ніщо не заважає, замість того, щоб займатися популізмом, і тут я його підтримую, муніципалітетам укласти договори на постачання газу у інших постачальників. Я вам скажу, що у нас в минулому році була можливість і було кілька пропозицій щодо постачання газу за ціною в середньому на 1 500 гривень дешевше, ніж купувало теплокомуненерго. Ось зараз ми вираховуємо баланс і робимо пропозицію на Кабінет міністрів, щоб дати можливість муніципалітетам реально самим укладати договори на постачання газу. Щоб ви розуміли: 63 мільйони кубів - це той обсяг, який закупило теплокомуненерго в минулому році, помножте на півтори тисячі гривень - виходить понад 90 млн гривень. І ось це реальна економія, яку ми могли б пустити на зменшення тарифів» - зауважив Сергій Сухомлин.

Последнее изменение Вторник, 12/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework