×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

СЕС закликав турфірми попереджувати туристів про вірус Зіка

Усі особи, що здійснюють поїздки, включаючи і вагітних жінок, в райони, де реєструються випадки інфікування вірусом Зіка,

n 2302167942повинні застосовувати захисні заходи від укусів комарів.

Про це повідомляє СЕС в Житомирській області.

«Враховуючи епідситуацію, що склалася у країнах американського континенту та Карибського басейну щодо розповсюдження лихоманки, викликаної вірусом Зіка, Головне Управління Держсанепідслужби у Житомирській області нагадує туроператорам і турагентствам про те, що вони зобов’язані інформувати осіб, що подорожують, про ускладнення епідемічної ситуації у вказаних районах», - йдеться у повідомлені.

До основних таких заходів належать:

  • використання репелентів: репеленти можна наносити на відкриті ділянки шкіри та одяг. Репеленти необхідно використовувати у суворій відповідності до інструкції, зазначеної на етикетці. Як правило, вони цілком безпечні для вагітних жінок;
  • рекомендовано носити одяг світлих тонів, що захищає якнайбільшу частину тіла;
  • використання фізичних бар’єрів, таких як віконні антимоскітні сітки тощо;
  • виявлення та знищення потенційних місць розмноження комарів, таких як відра з водою, квіткові горщики та інші ємкості з водою.

Особи, що здійснюють поїздки, повинні отримувати відповідну інформацію щодо вірусу Зіка, а також інших хвороб, консультуючись з місцевими органами охорони здоров’я та туризму.

В зимовий період ризик передачі вірусу Зіка в Європейському регіоні надзвичайно низький, оскільки нинішні кліматичні умови несприятливі для активності комарів. Однак, настання весняного та літнього періоду значно збільшують ризик передачі вірусу в регіонах Середземномор’я.

На основі існуючих даних Всесвітня організація охорони здоров’я  не рекомендує застосовувати будь-які обмеження на поїздки чи торгівлю у зв’язку з хворобою, викликаною вірусом Зіка.

Довідково: починаючи з травня 2015 року, хвороба викликана вірусом Зіка, значно поширилася в країнах американського континенту та Карибського басейну, починаючи з реєстрації перших випадків в Бразилії.

Лихоманка, викликана вірусом Зіка, – нове вірусне захворювання, що переноситься комарами роду Aedes.

На сьогодні відомо, що вірус Зіка передається людям при укусах заражених комарів роду Aedes, в основному виду Aedes aegypti, що живуть у тропічних регіонах. Відомо, що він циркулює в Африці, Америці, Південній Азії й Західній частині Тихого океану. 

Зазвичай вірус Зіка викликає стан легкого ступеню важкості із симптомами, що з’являються через кілька днів після укусу інфікованим комаром. У більшості людей хвороба, викликана вірусом Зіка, супроводжується незначним підвищенням температури й висипом на шкірі. Інколи може розвиватися кон’юнктивіт, біль у м’язах і суглобах, загальна слабкість. Через 2-7 днів симптоми зазвичай минають. Іноді захворювання перебігає безсимптомно.

Головна ж небезпека інфікування вірусом Зіка полягає у тому, що для інфікованих вагітних існує велика ймовірність народження дитини з мікроцефілією.

Последнее изменение Вторник, 23/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework