×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі з’явився ще один музей. ФОТО

Відбулися урочистості з нагоди відкриття Народного музею «Історії енергетики житомирської області».

n 1902167886«Той, хто не знає історії, не має майбутнього», зазначив Голова Правління Олексій Михайлович Шекета, й додав, що тут може зародитися інтерес у дитини до професії, а це наше майбутнє, наша молода підростаюча зміна.

Про повідомляє прес-служба ПАТ «ЕК«Житомиробленерго».

Перший заступник директора Головдерженергонагляду України, Заслужений Енергетик України Володимир Андрійович Лушкін відзначив важливість збереження пам’яті про енергетиків області й вручив Олексію Михайловичу Шекеті нагороду «За розвиток міжнародних відносин. До речі, саме за підтримки Володимира Андрійовича у 1991 році було створено музей, а творцями першого музею були: Павло Євгенович Галаневич, Володимир Петрович Андрушкевич, Іван Сингаївський та Федір Твердохлєбов.

Заслужений енергетик України Анатолій Володимирович Левицький, голова правління Товариства 2003-2015рр. подякував Олексію Михайловичу за ту роботу з дітками й молоддю, яка проводиться завдяки музею, адже крім збереження пам’яті про людей та події, музей популяризує професію енергетика.

n 1902167886 1

Важливість професії енергетика відзначила заступник голови житомирської обласної ради Наталія Іванівна Рибак та разом з Олексієм Шекетою, Володимиром Лушкіним та Анатолієм Левицьким перерізала стрічку, яка символізує відкриття Народного музею.

На відкриття музею завітали працівники енергопостачальної компанії, студенти агроекологічного університету, працівники управління культури області, серед гостей були Заслужені Енергетики України та Ветерани Товариства, саме вони творили цю історію і збереження пам’яті про ті події - це шана тим, хто присвятили своє життя енергетиці, нашим славним ветеранам . Тим, хто самовіддано і патріотично продовжує їхню справу, примножуючи здобутки, але зберігаючи традиції. А ці традиції прості – відповідальність, дисципліна, обов’язок, честь. Директор Народного музею Людмила Станіславівна Камерон зазначила, що не дивлячись на те, що музей щойно відкрився, на досягнутому зупинятися не збираємося. Вже є плани на створення нових цікавих експозицій. «Тож ласкаво просимо до музею!» - запросила вона.

n 1902167886 1

Експозиція розпочинається інформацією про першу електричну лампочку, яку було увімкнено у 1896 році в Житомирському театрі. Початок електрифікації міста, план ГОЕЛРО та перша ЦЕС. В музеї відображено період ІІ-ї Світової війни та представлено унікальний експонат – карта електричних мереж Житомира, яку виготовили окупанти. Повоєнна розбудова й подальший потужний розвиток енергетики. Сторінкою музею є ліквідація аварії на Чорнобильській АЕС, адже житомирські енергетики були в числі перших ліквідаторів. Непрості 80-ті та 90-ті роки, створення у 1995 році з 3-х потужних підприємств Енергопостачальної компанії «Житомиробленерго». Розвиток енергетики за 20 років існування Товариства при керівництві голів правління: В.А.Лушкіна, Ю.А.Андрійчука, П.В.Старовойтова, А.В.Левицького та діючого голови О.М.Шекети. Якість, надійність турбота - саме під таким гаслом працюють енергетики забезпечуючи електричною енергією підприємства області та затишок в оселях її мешканців. Але окрім своїх прямих обов’язків – постачання електричної енергії споживачам, енергокомпаній веде потужну роботу у напрямку благодійної діяльності, про що також можна дізнатися в музеї. Зі світлин музею можна дізнатися, як енергетики з добром та світлом ідуть до людей й намагаються надавати допомогу тім, хто її дійсно потребує а це: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями та інші. Не можна не відмітити при цьому, що особливу увагу приділяє керівництво «Житомиробленерго» підтримці бійців в зоні проведення АТО, більше мільйону гривень було направлено на першочергові потреби героїв.

n 1902167886 1

Серед експонатів музею прямо в приміщені побудований новий макет розподільчої мережі в складі якої : повітряна лінія електропередачі (ЛЕП) -10Кв від живлячої підстанції - 35-10Кв, макет щоглової трансформаторної підстанції 10-0,4 Кв та ЛЕП- 0,4 Кв, до якої приєднано умовного споживача «Сільську бібліотеку». Елементи енергообладнання. Такий експонат було виготовлено для того, аби донести до відвідувачів процес електропередачі та, безумовно, правила з електробезпеки.

n 1902167886 1

n 1902167886 1

n 1902167886 1

n 1902167886 1

Последнее изменение Пятница, 19/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework