×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Цукор по 30 гривень?

Панікуємо, але запаси робити не має за що…

n 1102167750Здавалося б, далі нікуди. Цукор в Україні давно став рекордсменом подорожчання у продовольчій групі. За минулий рік його ціна в області зросла на 75%, і це найвищий показник, - пише газета «Житомирщина».

Навіть овочі, які весь минулий рік били цінові рекорди, подорожчали менше. Чотирнадцять гривень за кілограм - таку ціну ставлять нині на солодкий продукт у Житомирі його реалізатори і кажуть, що в останній тиждень попит на цукор виріс. Причиною тому стала інформація про те, що вже зовсім скоро ціна на цукор знову почне зростати і стане мало не вдвічі вищою. Таке, мовляв, прогнозують експерти продовольчого ринку. Підстави стверджувати подібне у них, на жаль, є, ще й серйозні. Пов'язані такі прогнози насамперед з тим, що за 2015 рік цукрових буряків зібрали майже у півтора раза менше, причому не стільки через неврожай, скільки через надвисоку ціну на пальне, добрива, засоби захисту. На ціновий скачок також не може не вплинути майбутнє підвищення тарифів на електроенергію та опалення.

"Люди, звичайно, занепокоєні розмовами про те, що цукор подорожчає. Але купувати його мішками по 40 кг, як це було ще кілька років тому, коли цукор коштував до 6 грн (скажімо, у 2013 році) і ним запасалися на період консервації, не будуть. У людей немає грошей робити запаси", - розповідає Людмила, яка торгує цукром в районі Житнього ринку в Житомирі. І додає, що найбільш популярним нині стало фасування цукру по 10 кг.

На жаль, цукор - не єдиний продукт, який б'є цінові рекорди на українському продовольчому ринку. У середньому ціни на продукти харчування на Житомирщині за минулий рік збільшилися на майже 40% і продовжують своє зростання. А в той самий час прес-служба продовольчої і сільськогосподарської організації ООН у січні зафіксувала рекордне за останні сім років падіння цін на їжу в світі. І найбільше, стверджують в ООН, впала вартість саме цукру. Тож дефіциту солодкого продукту в Україні точно не буде. Питання, якою буде його вартість. Невже досягне 30 грн.? Кому він тоді буде по кишені?

Последнее изменение Четверг, 11/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework