×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сухпайки, які знайшли в їдальні коледжу, направлялися до 3-ох військових частин, але там про крадіжку не заявляли

27 січня в Головному управлінні Нацполіції в Житомирській області відбулася зустріч т.в.о. начальника відомства Олександра Радченка з громадськими активістами та журналістами.

n 2801167532Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

Ішлося про хід розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання військових пайків, виявлених у житомирському коледжі.

Як керівник слідчого підрозділу ГУНП Житомирщини Олександр Радченко проінформував присутніх, на якому етапі нині знаходиться досудове розслідування та про результати  проведених у рамках провадження слідчих дій. 

–У ході першочергових заходів було опитано більше 200 студентів коледжу, майже 90 працівників навчального закладу, кілька десятків громадських активістів, волонтерів, військовослужбовців військових частин. Направлено понад 20 запитів до відповідних органів. Відтак слідчими встановлено, що вилучені сухпайки були розфасовані на території військової частини А 1329 м. Козятина Вінницької області та у подальшому направлялись до 3 військових частин Житомирщини, які на запити слідства без надання відповідних актів інвентаризацій засвідчили відсутність у них фактів крадіжок військових пайків. Зважаючи на такі обставини та на те, що слідчі поліції не мають права проводити будь-які слідчі дії на території військових частин, нами було ініційовано клопотання перед судом щодо проведення ревізій, у тому числі інвентаризацій, незалежним органом (Державною фінансовою інспекцією) із застосуванням методу зустрічних звірок на складах відповідних військових частин. 25 грудня судом відповідне рішення було прийнято і з 18 січня 2016 року такі ревізії розпочато. Залежно від їх результатів, за погодженням з процесуальним прокурором військової прокуратури, будуть прийматися подальші рішення у розслідуванні, - розповів т.в.о. начальника ГУНП Житомирщини.

Окремо громадським активістам було роз’яснено положення Кримінального процесуального кодексу України, якими визначається порядок офіційного оголошення підозри особі за вчинення кримінального правопорушення. На даний час приватний підприємець, який орендував їдальню у житомирському коледжі, де виявлено військові пайки, від дачі будь-яких свідчень відмовився відповідно до ст.63 Конституції України.

Олександр Радченко запевнив громадськість, що слідчі поліції відпрацьовують різні версії для об’єктивного та неупередженого розслідування та виконують усі вказівки військової прокуратури, яка здійснює процесуальне керівництво. Усі заходи, які нині проводяться, спрямовані на зібрання доказової бази і притягнення особи чи осіб до відповідальності.

Последнее изменение Четверг, 28/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework