Цьогорічне олів’є для житомирян подорожчає
Традиційний новорічний салат дорожчає з кожним роком.
Так, наприклад, в 2012 році всі інгредієнти для салату олів'є можна було придбати за 36 гривень, в 2013 році він подорожчав на 2 гривні, а в 2014 вартість салату досягла 50 гривень.
Скільки в цьому році має віддати житомирянин з свого гаманця на традиційну новорічну страву?
Починаємо з основи – картопля. На ринку за кілограм просять 4,50-4,8 гривень. Щоб салату вистачило на всю сім'ю, потрібно трохи більше півкіло, тобто близько трьох гривень.
Десяток найдорожчих яєць коштує 25 гривень. В середньому – 22 гривні, але можна знайти і за 19.
Моркви потрібно півкіло, це обійдеться в 5 гривень. Вартість зеленого горошку – 15 гривень.
В Україні олів'є традиційно заправляють майонезом, за велику упаковку потрібно буде віддати 21 гривню.
Кілограм ковбаси коштуватиме 80-90 гривень – це істотна різниця з минулим роком.
Отже, салат обійдеться в 98 гривень, не рахуючи солоних огірочків. Якщо ви не запаслись влітку консервацією, то за 10 солоних огірків доведеться віддати ще 20 гривень. Тому в середньому традиційний новорічний салат олів'є в 2015 році буде коштувати від 110 до 130 гривень.
Последнее изменение Четверг, 17/12/2015