×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В лісгоспах Житомирщини вирощено понад 33,3 мільйона стандартних сіянців

В держлісгоспах області проведено осінню інвентаризацію лісових розсадників, шкілок, плантацій, лісових культур та ділянок природного поновлення.

n 1612157144Іншими словами, лісівники проводять облік наявного  садивного матеріалу окремо за кожною породою, з урахуванням виду та віку.

Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

«Паралельно встановлюється і якість сіянців, - роз’яснює перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн. -  Адже для висаджування на лісові ділянки придатні лише ті, які відповідають чинному стандарту. Ті ж , які не пройшли «відбір» - залишаються на дорощування.»

Отож, проведеною інвентаризацією встановлено, що в лісгоспах вирощено понад 33,3 мільйона стандартних сіянців,  серед них майже 27 мільйонів - сосни, 5 мільйонів - дуба, 400 тисяч - ялини та 60 тисяч -  модрини.

Інвентаризації підлягали і 12863 гектари лісових культур.  40 % всіх культур спеціалісти віднесли до І класу якості,  ІІ класом  атестовано 50 % культур,  і  10% присвоїли ІІІ клас.

Тішаться лісівники і приживлюваності лісових культур: попри надскладні погодні умови на ділянках 1-3 року вирощування  вона становить майже 90 відсотків, що перевищує нормативну на 2%.

Понад 4,1 тисячі гектарів лісових культур стали «дорослим» лісом – саме таку площу переведено  у вкриті лісом землі. З  них  - понад 2,4 тисячі гектарів сосни та  800 гектарів дуба. У категорію вкритих лісом перевели і 2 тисячі гектарів природного поновлення.

Окрім того, на 110 гектарах лісівники створили насадження новорічних ялин, заклали 3 гектари родинних лісонасіннєвих плантацій.

Последнее изменение Среда, 16/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework