×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

З України до Латвії намагалися вивести старовинні книги

Зважаючи на незвичну поведінку громадян, митники перевели автомобіль на смугу руху «червоний коридор» для проведення поглибленого митного контролю.

n 0209155648Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

29 серпня 2015 року у вечірній час в пункт пропуску «Виступовичі» митного поста «Північний» Житомирської митниці ДФС смугою руху «зелений коридор» на виїзд з України заїхав легковий автомобіль латвійської реєстрації під керуванням громадянина України, який постійно проживає в Республіці Латвія.

Зважаючи на незвичну поведінку громадян, митники перевели автомобіль на смугу руху «червоний коридор» для проведення поглибленого митного контролю. При проведенні митного огляду вказаного автомобіля в багажному відділенні серед інших речей митниками виявлено друковані видання «Псалтиръ», «Великая панахида и всеношнего бдения» та «Молитвенник» видання 1905 року.

Власником видань виявилась пасажирка, яка слідувала в автомобілі до Латвії і яка намагалась перемістити вказані видання через митний кордон України з порушенням встановленого Митним кодексом України порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

Аналогічний факт у цьому ж пункті пропуску зафіксовано 30.08.2015: у громадянина Російської Федерації виявлено друковану книгу «Полное собрание сочинений В.А. Жуковскаго» видання 1902 року.

Таким чином, в поле зору митників потрапили громадяни, які без будь-яких дозвільних документів переміщувати старовинні книги, датовані початком ХХ століття.

Своїми діями громадяни вчинили порушення митних правил, передбачені статтею 471 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю», санкція якої передбачає безальтернативну конфіскацію предметів правопорушення та сплату штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 гривень).

Прочитано 725 раз

Последнее изменение Среда, 02/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework