Житомирський поліцейський змінив своє життя завдяки вуличній гімнастиці і вже виховав понад 400 юних спортсменів. ФОТО

  Сержант поліції, 23-річний поліцейський групи фізичної безпеки роти Управління поліції охорони в Житомирській області Максим Швець змінив своє життя завдяки вуличній гімнастиці (Street workout) і на волонтерських началах вже виховав понад 400 юних спортсменів.

 

  Житомирянин Максим Швець серйозно займається стріт-воркаутом з 16 років і за 7 років неодноразово здобував титул чемпіона. Разом з тим сьогодні він вдало поєднує поліцейську службу із тренерською діяльністю.

Shvets 2

  – Колись підлітком я побачив, як дорослий чоловік вправно підтягується на перекладині. На мене це справило враження, а тому я вирішив випробувати й себе. Було складно, але я тренувався тричі на день А зараз можу сказати точно: проста перекладина, гімнастичний місток, бруси – це унікальні спортивні снаряди, використовуючи які можна розвинути своє тіло і зміцнити дух, - розповідає Максим.

  Уже за неповних два роки тренувань на шкільному майданчику хлопець відчув у собі сили до змагань з іншими турникменами. І у 2013 році на Хмельниччині подав заявку на участь у чемпіонаті зі стріт-воркауту. Судді оцінили його майстерність – і юний житомирянин став срібним призером.

  Перша перемога надихнула на участь в інших подібних змаганнях у Кам’янці-Подільському, у Вінниці та знову на Хмельниччині, де парубок вперто завойовував призові місця. У 2014 році Максим Швець став абсолютним переможцем в обласному чемпіонаті зі стріт-воркауту на Житомирщині і виборов право на участь у чемпіонаті України.

Shvets 3

  Того ж року перспективний спортсмен почав тренувати першу групу юних вихованців.

  – Мої тренування на шкільному майданчику привернули увагу місцевої дітвори. Спочатку шестеро зацікавлених хлопчаків попросили мене продемонструвати трюки на перекладині ще раз. А я відповів, мовляв, навіщо показувати, якщо я можу вас навчити і ви вмітимете так самі. І запросив малечу на перше заняття. Їх прийшло уже 26. Потім через соцмережі закликав приєднатися усіх бажаючих – і їх виявилося уже понад півсотні!

  Тоді у Житомирі з’явилась команда «Chempions streets», юні турникмени почали проводити змагання, на яких збирали кошти на благодійництво і допомогу тяжкохворим дітям.

  Однак амбітний молодий чоловік не зупинився і на цьому. Навесні 2015-го року Максим Швець подав заявку на службу у поліції.

  – Відколи почав займатися стріт-воркаутом, я пропагував здоровий спосіб життя серед молоді і підлітків. Бувало, побачу, як молоді люди палять цигарки або п’ють пиво на вулиці, зроблю зауваження. А вони мені: «Ти хто такий?» І мені хотілося відповісти: «Я - поліцейський» Тепер можу так зробити, - продовжує Максим.

  Житомирська міська рада підтримала ініціативу поліцейського-турникмена Максима Швеця і його ГО «Street Workout». Завдяки цьому нині він має змогу організовувати дитячі змагання у Житомирі на двох мобільних майданчиках з необхідними спортивними для вуличної гімнастки конструкціями.

  – Зараз я поліцейський охорони, здобуваю другу вищу юридичну освіту (магістратура) у Харківському національному університеті внутрішніх справ, продовжую тренувати дітей і сам готуюсь до чергового чемпіонату України зі стріт-воркауту. Як складеться моя службова кар’єра – покаже життя. Однак я точно впевнений у тому, що роблю гідну справу і чесно цим пишаюсь!

Shvets 4

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework