×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині кандидати на посаду сільського голови перед повторним голосуванням звинувачують один одного в підкупі

У селі Торчин Коростишівського району два кандидати на посаду сільського голови набрали однакову кількість голосів – 149 голосів.

n 1311156675Територіальна виборча комісія призначила повторне голосування на 15 листопада.

Про це повідомляє ГМ «ОПОРА».

За посаду сільського голови змагатимуться діюча голова та кандидат від ВО «Батьківщина»» Ольга Фльорко та самовисуванець Михайло Данильченко.

6 листопада Ольга Фльорко написала заяву до Коростишівського РВ УМВС України в Житомирській області про підкуп виборців іншим кандидатом. В заяві зазначається: «Доводжу до вашого відома, що кандидатом на посаду Торчинського сільського голови Данильченком М. В. та його довіреною особою Зарицьким Ю. В. здійснюється підкуп виборців: 1) в натуральній формі (зерно, свіжа риба, поросята,горілка); 2) в грошовій; 3) зацікавлення деяких членів дільничної виборчої комісії; 4) наклеп на мене, як на кандидата на посаду сільського голови; 5) залякування виборців. Прошу вжити заходів щодо реагування та покарання винних».

Михайло Данильченко ОПОРІ прокоментував: «Немає такої заяви абсолютно. Я перший раз від вас таке чую. Це видумки сільської голови діючої. Це там сільська голова діюча вона видає по 200 грн, розвозить по людям мотивуючи це тим, що якісь премії по 200 грн. А це я перше від вас чую. Я ніякого закону не порушаю, нікому нічого не розвожу».

Керівник прес-служби Головного Управлінні Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко ОПОРІ зазначила: «Повідомлення є, воно зареєстроване, воно було надіслане поштою, тому воно в них пройшло не шостим, а пізніше. Вони розпочали перевірку. Оскільки, у заяві мова йде про підкуп, але не називаються конкретні дати та прізвища, тому потрібно опитати значну частину жителів селища, в першу чергу саму цю Ольгу, може вона дасть якісь конкретніші дані, і крім того, будуть опитуватися місцеві жителі стосовно вчинення відносно них тих чи інших дій. Якщо будуть факти знаходити підтвердження, тоді буде реєструватися ЄРДР, зараз воно зареєстроване в єдиний облік. Для того, щоб кваліфікувати його як кримінальне правопорушення, потрібно зібрати свідчення людей».

Нагадаємо, відповідно до ч. 6. ст. 85 Закону України «Про місцеві вибори»: «Якщо найбільшу і водночас однакову кількість голосів виборців у виборчому окрузі набрали два або більше кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, територіальна виборча комісія призначає повторне голосування по цих кандидатурах».

n 1311156675 1

Последнее изменение Пятница, 13/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework