У Бердичеві виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від партії Порошенка

Приводом для відмови стала нова вимога закону про вибори щодо гендерної рівності кандидатів.

Якщо говорити простіше, то в партійних поданнях мало б бути не менше 30% кандидатів однієї статі. Але в поданні до районної виборчої від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з 35 кандидатів виявилось лише 9 жінок, що менше 30%, - пише РІО Бердичів.

На своє виправдання представник партії наводила постанову ЦВК №362, яка буцім то дозволяє таку нерівномірність, але члени виборчої комісії, взяли до уваги не текст постанови, а безпосередньо текст Закону про вибори, який має вищу юридичну силу, ніж постанова ЦВК.

Як розповіли присутнім на засіданні представники інших партій, в Україні це вже не перший прецедент щодо нової норми закону. Так, існують два рішення Київського апеляційного суду по аналогічній відмові комісії приймати антигендерні списки,і одне з них підтверджує правильність винесення відмови у реєстрації кандидатів, друге ж навпаки, скасовує таку відмову.

Яке рішення прийме Бердичівський суд, до якого пообіцяли звернутись представники провладної партії, ми побачимо вже за кілька днів. А поки що кандидати до районної ради у списку, який очолює голова райдержадміністрації можуть відпочивати. Їх спілкування з виборцями з агітаційної метою відкладається на невизначений час.

 

Последнее изменение Суббота, 03/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework