У Житомирі не можуть люструвати корупціонерку та екс-регіоналку, яка очолює обласну податкову

Керівник ДФС у Житомирській області Лілія Куришко з усіх сил намагається уникнути люстрації, використовуючи для цього різні схеми та хитрощі.

На днях голова ДФС України Роман Насіров заявив, що не може звільнити керівника ДФС у Житомирській області. Люструвати чиновницю, звинувачену в корупції та підтримці режиму Януковича, не дає можливості постанова Окружного адміністративного суду міста Києва.
Про це повідомляє Інтернет-портал «UA1».

Лілія Куришко – класичний приклад податківця доби Януковича. Саме на період правління екс-президента припало кар’єрне зростання нинішньої очільниці житомирської податкової. Протягом всього часу її роботи у фіскальному відомстві Куришко супроводжували корупційні скандали. Про це багато писала місцева преса та говорили активісти.

Попри заявлену офіційну зарплату 8600 грн на місяць, Куришко роз’їжджає на власному авто вартістю 2,5 млн гривень.

Починаючи з 5 червня 2013 року, Лілія Куришко працювала заступником начальника Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області. У цьому статусі й зустріла Революцію гідності. З огляду на те, що перед тим чиновниця понад 9 років пропрацювала на посаді заступника голови ДПА у Житомирській області, вона безсумнівно підпадає під дію закону «Про очищення влади». І в сенсі не лише займаних посад за режиму Януковича, але й невідповідності майнового стану офіційним доходам.

У декларації за 2014 рік Куришко вказала 103 689 грн річного доходу за рахунок зарплати – це приблизно 8600 грн на місяць. Попри такі доволі скромні прибутки, сім’я чиновниці має два дорогих автомобілі Mitsubishi Colt та Lexus LX 570. Ціна останнього – близько 2,5 млн гривень. Також головному податківцю Житомирщини належить будинок, вартість якого ріелтори оцінюють у понад 10 млн гривень. Житомирські активісти наголошують на невідповідності офіційного заробітку і способу життя чиновниці.

ДФС ініціювала процедуру люстрації та звільнення Куришко, але вона одразу ж почала вибудовувати схеми з метою обійти закон. У грудні, коли почалась перевірка її діяльності, Куришко через суд намагалась отримати статус учасниці АТО. Чоловік чиновниці подав до суду вимогу щодо повідомлення дружиною Державної фіскальної служби про своє кількаразове перебування у зоні АТО як волонтера. Але на суд завітали реальні учасники АТО, бійці 95-ї аеромобільної бригади та добровольчих батальонів, які саме повернулись з передової. Їх обурило нахабство очільниці ДФС. Адже люди, які воювали і отримали поранення, місяцями не могли отримати статус учасників АТО.

Невдачі й успіхи процесу люстрації та боротьби з корупцією є для суспільства найяскравішим індикатором ефективності влади.
Протест громадськості змусив Куришко відмовитись від нечесної схеми, а позивача – подати заяву з проханням залишити справу без розгляду. Однак спроби утриматись на посаді продовжились. І цього разу більш успішно.

24 лютого поточного року Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив постанову №826/407/15, якою заборонив ДФС звільняти п’ять посадовців фіскальної служби. Серед цих п’яти і Лілія Куришко. Таким чином, податківцям вдалося обійти закон про люстрацію. Безсилим перед цією схемою виявився навіть голова ДФС Насіров.

Але громада Житомира не згодна миритися з ухилянням чиновників від люстрації. Активісти області не раз виходили на багатолюдні мітинги проти очільниці житомирської ДФС та налаштовані й надалі вимагати її звільнення з посади. До того ж місцеві підприємці мають докази корупційних дій Куришко.

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework