У власному дворі пенсіонер вирощував плантацію… коноплі

25 травня у Житомирі працівники патрульної поліції виявили у дворі приватного будинку, де проживає 77-річний пенсіонер, посіви коноплі.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції. Усього правоохоронці нарахували 64 нарковмісні рослини. Нині триває з’ясування всіх обставин. Рослини направлено на експертизу.

Відповідно до статті 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконні посів та вирощування снотворного маку до 100 рослин чи до 10 рослин конопель тягнуть за собою накладення штрафу до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Відповідно до ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Окрім того, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за наркозлочини, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років (ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України).

Правоохоронці закликають громадян дотримуватися чинного законодавства та у разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти до найближчого відділку поліції.

 

Прочитано 522 раз

Последнее изменение Четверг, 26/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework