×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Коростені вже в дев’яте фестивалили на Покрову

У Коростені пройшло Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Просто на Покрову». Традиційно на нього з’їхались письменники та митці з різних куточків України.

n 1210156188Як передає «Житомирська Хвиля», до меморіальних дощок відомим коростенцям поклали квіти: засновнику фестивалів "Дерунів" і "Просто так" Валерію Нечипоренку, автору пісні "Чорнобривці" Миколи Сингаївського та завітали до музею-садиби автора пісні "А льон цвіте" Василя Юхимовича, взяли участь у літературних змаганнях на "Поетичному марафоні" та "Уроці прози".

Про важливість події розповідає голова спілки письменників України в Житомирській області Михайло Пасічник: "З року в рік удосконалюються семінари з поезії, прози. З’являються нові імена, що дуже важливо особливо для спілки письменників, тому що в полі зору нашої письменницької організації перебувають молоді літератори. Ми їх так би мовити ставимо на ноги, надихаємо, шліфуємо їх майстерність і таким чином готуємо собі резерв, поповнення. Також ми будемо думати над вдосконаленням формату співпраці відомих письменників із початкуючими, тому що це на користь і першим і другим".

Про особливості літературної події цього року розповідає організатор, головний редактор газети "Вечірній Коростень" Віктор Васильчук: "Свято наше розрослося, якісніше стало, більш жвавіше і набагато тепліше. Приємно, що сьогодні було дуже багато молоді і приємно, все таки, що коростенці майже всі призи позабирали. Це дуже приємно, але нагороди має і Житомир, Київ, Малин. Свято виправдовує себе, що воно - всеукраїнське".

Кульмінацією літературного свята став святковий концерт та вручення премій. Зокрема, у премії імені Василя Юхимовича лауреатами стали: Флоріан Бондар з Чернівців, Анатолій Криловець з Києва, Ігор Гургула зі Львова, Анатолій Сірик з Житомира, Світлана Талан з Сєверодонецька, Сергій Кулада з Гучі. Своїми враженнями про подію та Коростень ділиться Анатолій Криловець, якій отримав нагороду за книгу "Квітка щастя": "Вражений цією землею: про Ольгу всі знають, але я дізнався що тут був затверджений герб. У Коростені милі, привітні люди і мені тут подобається. Також щиро вражений як просто, невимушено, щиро по людські у вас вшановують письменників. Гарно у вас, молодці".

Зазначимо, що фестиваль "Просто на Покрову" проходить вдев’яте. Його основною ідеєю є спілкування "без краваток" між творчими людьми з усієї України.

Последнее изменение Понедельник, 12/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework